Test af højspænding trækker ud: Alle alternativer undersøges

Vestjyske borgere venter fortsat på "dom" over nye luftledninger på højspændingsmaster.
Foto: PR Energinet
Foto: PR Energinet
AF DR MIDT OG VEST

Udenlandske eksperters vurdering af en omstridt højspændingsforbindelse gennem Vestjylland er udsat endnu engang. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

Det var den 1. oktober, at Energinet.dk under stor opmærksomhed konkluderede, at kun 26 af de 170 kilometers højspændingsledning kan graves ned i kabler.

De resterende 144 kilometer skal føres gennem landskabet i luftledninger på master af hensyn til forsyningssikkerheden.

Dengang bebudede energiministeren, at konklusionen skulle trykprøves hos internationale eksperter i løbet af en måned. Senere blev det udsat til midt i november. og nu oplyser ministeriet, at det først bliver i slutningen af måneden, fordi beregningerne tager tid.

Til gengæld skal de udenlandske eksperter så også se på alternativer til luftledninger på højspændingsmaster. Det siger Thomas Danielsen fra Venstre, som er formand for Folketingets Energi, Forsynings og Klimaudvalg.

"Jeg har bedt om, at undersøgelsen omfatter alle de spørgsmål og alternativer, der er blevet rejst på borgermøderne om højspændingsforbindelsen. Det er alt lige fra et jævnstrømssøkabel ned langs den jyske vestkyst, nedgravning af et jævnstrøms kabel til nedgravning af mindre kabler end de planlagte 400 kilovolt.c Alle sten skal vendes i den her sag, så vi kan få den bedst mulige løsning for borgerne i Vestjylland," siger Thomas Danielsen til DR P4 Midt & Vest.

Formanden for Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg understreger dog, at selve beslutningen om søkablet mellem Danmark og England, Viking Link, fortsat står ved magt.

Nedgravning af ekstra 9 km elkabel er ikke nok for kritiske vestjyder Minister advarer kommuner mod investeringer i biogasanlæg Vandværker vil beskytte drikkevandet med sprøjteforbud Også DMS-pesticider i vandet i Vestjylland 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Thomas Borberg

"Told på kinesiske vindmøller er en mulighed"

Læs også