EnergiWatch

12 energi-konger skal under lup: Tilsyn undersøger misbrug af udskældt støtteordning

Efter massiv kritik undersøger Energitilsynet nu misbrug af energispareordningen. 12 regionale energikoncerner er udvalgt til en stikprøveundersøgelse.

Foto: Ellevio

12 regionale energikoncerner skal undersøges for misbrug af den udskældte energispareordning. Det oplyser Energitilsynet, der har igangsat en stikprøveundersøgelse, efter Rigsrevisionen og Statsrevisorerne sidste år kritiserede ordningen.

Mistanken går på, at ledelserne i de magtfulde regionale selskaber har brugt energispareordningen som et tag-selv-bord på de stavnsbundne monopolkunders regning. Derfor har Energitilsynet udpeget 12 koncerner - herunder sjællandske Seas-NVE, østjyske Aura og Jysk Energi fra Holstebro - til en stikprøve, der skal undersøge mistankerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs