EnergiWatch

Eon nikker endeligt ja til mulig nordeuropæisk energigigant

Den tyske energigigant Eon siger nu officielt ja til at sælge sine aktier i Uniper til finske Fortum. Dermed er der lagt op til skabelse af ny, nordisk energikæmpe.

Meget tyder nu på, at finske Fortum får held med sit langvarige opkøbsforsøg af tyske Uniper. Den hidtidige storejer af Uniper, Eon, har nemlig nu officielt sagt ja til at sælge sin aktiepost på 46.65 procent af Uniper. Salget sker til en aktiekurs på 22 euro per aktie, hvilket udløser et samlet provenue på 3,76 mia. euro til Eon.

Fortum fremsatte oprindeligt sit tilbud om køb af Uniper til aktionærerne i selskabet i efteråret. Kursen på de 22 euro, som Eon altså nu har accepteret, er væsentlig under den nuværende markedskurs på Uniper-aktierne. Aktierne blev mandag handlet i kurs 25.85 euro. Fortums tilbud indeholder dog ikke noget minimums ejerandel, og Eon er altså dermed garanteret penge i kassen, uanset om det lykkes for Fortum at opnå aktiemajoritet i Uniper eller ej.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs