EnergiWatch

Audi giver el-sportsvogn en ny chance

R8 e-tron var egentlig opgivet, men nu har Audi ombestemt sig.

Audi R8 e-trons

Den blev kun bygget i 10 eksemplarer. Så besluttede den tyske bilproducent Audi, at bilen var for dyr, havde tekniske problemer og derfor ikke skulle i produktion.

Men nu får den elektriske udgave af supersportsvognen Audi R8 alligevel en ny chance. Audi R8 e-tron skal sendes på markedet i 2015 og være en slags teknologi-lokomotiv for andre modeller.

Oplysningerne om Audi R8 e-trons comeback er blevet givet af Audis udviklingschef Ulrich Hackenberg over for journalister på den igangværende biludstilling i Detroit.

Stort salg satte strøm til Tesla-aktien

Japanere laver den mest populære elbil

En bedre forståelse

Beslutningen om, at det skulle være slut efter testproduktionen på de 10 biler blev taget med udgangen af 2012. Medvirkende til beslutningen var, at bilen med en pris på 300.000 euro - godt 2,2 mio. kr. uden dansk afgift - var for høj. Samtidig var der tekniske problemer med batterierne.

"Men nu har vi fået en bedre forståelse af teknologien og omkostningerne, så begge dele kan optimeres," fortalte Ulrich Hackenberg i Detroit.

Den kommende model vil bl.a. få nye og bedre batterier, og Audi ser nu sportsvognen som en mulighed for at forbedre el-teknikken til gavn for også kommende modeller.

Elbil-branchen har bevaret gnisten trods tamt år

Tesla sætter prisen på S-modellen ned

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs