Tesla sætter prisen på S-modellen ned

Det er en lavere kurs på dollaren, der nu gør den luksuriøse elbil billigere i Danmark.
Foto: Tesla
Foto: Tesla
KURT HEDEVANG

Det bliver ikke nødvendigt at følge intensivt med i valutakurserne for at ramme det rigtige tidspunkt til at købe elbilen Tesla S.

Men dollarskursen er alligevel baggrunden for, at Tesla Model S nu bliver mindst 26.000 kr. billigere i Danmark.

Tesla i Twitter-krig mod George Clooney

"Vi justerer af og til vores priser, og nu har dollaren i en periode været billig i forhold til euro. Det er baggrunden for, at vi kan sætte prisen ned," forklarer Esben Pedersen, der er pressechef for Tesla i Skandinavien.

Pris fra 537.000 kr.

Med prisnedsættelsen vil elbilen med den mindste batteripakke nu kunne købes fra 537.000 kr. Prisen har indtil nu været 563.000 kr.

"Men det er ikke en pris, der som sådan vil følge udsvingene på valutamarkederne. Prisen afhænger af de kontrakter, Tesla har indgået, og nu har det været mulighed for at sætte prisen ned. Prisnedsættelsen vil slå mere igennem med den store batteripakke," forklarer Esben Pedersen.

Ekstra lademulighed

Samtidig med prisnedsættelsen introducerer Tesla også en ny lademulighed med en såkaldt  CHAdeMO-ladeadapter, så kunderne kan bruge de kraftigere 50 kW-ladestationer. Disse stationer kan på en time lade en Tesla Model S op til 240 kilometers kørsel.

Tredje Tesla-brand på få uger

Teslas ambition er i år at levere 21.000 biler på verdensplan, og ifølge Esben Pedersen er der indtil nu leveret cirka 70 i Danmark.

"I december leverer vi en stor portion biler, og Danmark er blevet et rigtig godt marked for Tesla, fordi elbilerne er fritaget for afgift. Vi er selvfølgelig slet ikke i nærheden af leverancerne til Norge, men selv om Danmark er et lille marked, er der for Tesla tale om et godt marked," siger Esben Pedersen.

USA's militær vil køre i elbiler

Tesla har tidligere givet udtryk for, at man forventede at levere 200-300 biler i år i Danmark. I Norge var Tesla i september den mest solgte bil i Norge med et salg på 616 biler.

En elektrisk truck?

I øvrigt har Teslas øverste chef, Elon Musk, netop ved et forretningsmøde i New York givet udtryk for, at han overvejer, om firmaet skal skal bygge en elektrisk pickup - eller truck som amerikanerne kalder den.

Ifølge Elon Musk skulle det i givet fald være en bil i stil med Fords F-model, der i flere år har været den mest solgte bil i USA. Musk ser muligheder i at sælge en sådan model til private. Men tidshorisonten er fem år.

Tesla står foran kollision med aktiemarkedet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs