EnergiWatch

Tredje Tesla-brand på få uger

Det har været nogle hede uger for det amerikanske elbilsfirma Tesla - aktiekursen dykker efter ny brand.

Foto: Tesla

Først var der én, så var der to, og nu er der tre.

I denne uge kunne amerikanske medier fortælle, at endnu en af den amerikanske elbilsproducent Teslas nye luksuriøse Model S-biler var gået i brand - den tredje på blot fem uger.

Uheldet skete i staten Tennessee nær byen Nashville, men ingen kom til skade ligesom ved de foregående uheld i staten Washington og i Mexico.

"Vi har været i kontakt med føreren, som ikke kom til skade, og som mener, at bilen reddede hans liv," udtaler Tesla i pressemeddelse ifølge CNN.

"Vores team er på vej mod Tennessee for at finde ud af, hvad der skete," forlød det videre efter ulykken.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Aktien dykker

Alligevel faldt Telsa-aktien torsdag med syv pct. til ca. 140 dollar - men det er stadig enormt højt i forhold til indgangen til 2013, hvor aktien lå i blot 34 dollar.

Flere tror dog, at aktien kan være på vej længere ned efter de voldsomme kursstigninger i begyndelsen af året.

"Folk har opdaget, at aktien formentlig var sat til en højere pris, end den skulle have været," udtaler analytiker Thilo Koslowski til Los Angeles Times, som skriver, at der årligt er omkring 150.000 brande i biler, og at det normalt er ikke noget, som slår investorerne ud.

Men ifølge New York Times har transportmyndighederne tænkt sig at gå ind og undersøge sagen, og det kan måske få investorerne til at tænke sig om igen.

For Teslas problem er ikke sikkerheden, eftersom der ikke er kommet nogen til skade ved ulykkerne, ligesom Model S-bilerne har fået høje karakterer i sikkerhedstest. Derfor er der nærmere tale om et "opfattelsesproblem", mener flere analytikere, skriver New York Times.

Der er pt. 19.000 Model S-biler på globalt plan.

USA's militær vil køre i elbiler

Batteriaftale afslører Teslas vækstambitioner

Tesla sætter turbo på salg i Danmark

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs