EnergiWatch

USA's militær vil køre i elbiler

Det amerikanske militær kan i 2020 blive verdens største elbilsoperatør med en flåde på næsten 100.000 elbiler.

Det amerikanske Marine Crop har tidligere investeret i ellastbiler som denne fra Smith Electric. | Foto: Smith Electric

Det amerikanske militær er verdens største enkelte forbruger af energi og fossile brændstoffer, men militærledelsen sætter i stigende grad fokus på grøn omstilling - både fordi det gavner miljøet, og fordi det sparer penge.

Det gælder ikke mindst inden for transport, og derfor vil indkøbet af især elbiler stige markant, forudser konsulenthuset Navigant Research i en ny analyse.

USA kan sende ordreraket mod Danmark

Her lyder vurderingen, at USA's militær frem mod 2020 vil købe 92,400 miljøvenlige biler til ikke-taktiske aktiviteter, og hovedparten vil være elbiler og hybridbiler.

"På operationer på isolerede lokationer kan omkostningerne til at transportere brændstof til de militære forposter ganges mange gange op i forhold til selve prisen på brændstoffet," udtaler analytiker Scott Shepard fra Navigant Research.

"Militærets tilgang til at reducere brugen af fossile brændstoffer fra ikke-taktiske operationer inkluderer købet af et større antal køretøjer, der bruger ethanol og biodiesel, men størstedelen af investeringen vil gå mod hybridbiler og elbiler," siger han videre.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Batteriaftale afslører Teslas vækstambitioner

Tyske milliarder lune på dansk vind

Mere fra EnergiWatch

Semco får ny finansdirektør

Den maritime ingeniørvirksomhed Semco Maritime skifter ud i direktionen og får ny finansdirektør. Den nuværende CFO Jørgen Devantier Gade går på pension.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs