Renault-boss: Elbil-salg fire år bagud

Salget af elbiler går meget langsommere, end markedets førrende producent havde forventet.
Foto: ....
Foto: ....

Det globale salg af elbiler er mere end fire år efter forventningerne, lyder det nu fra Carlos Ghosn, koncernchef for Renault-Nissan. Det er første gang, at Ghosn, der står i spidsen for den bilkoncern i verden, der har investeret mest i elbiler, erkender, at salget har svigtet.

Renault-Nissan har tidligere erklæret, at man gik efter at sælge 1,5 mio. elbiler ved udgangen af 2016.

Tredje Tesla-brand på få uger

"Det kommer vi ikke til at opfylde. Med den hastighed vi sælger med nu, ser jeg mere det mål som realistisk fire eller fem år senere," siger Carlos Ghosn i et interview med Finansial Times.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Infrastruktur svigter

Selv om elbilen har fået megen omtale og er blevet støttet af en lang række regeringer, så har bilerne indtil videre vist sig kostbare at udvikle, svære at sælge og de har været ramt af begrænset rækkeviddet og en mangel på infrastruktur, skriver Finansial Times. Renault-Nissan har tilsammen solgt 120.000 elbiler over de seneste fem år. Det er mere end nogen bilproducent, og Nissans elbil, Leaf, er den mest solgte elbil i verden med 85.000 eksemplarer.

Tesla står foran kollision med aktiemarkedet

Sværere har det været at sælge Renaults Fluence Z.E., der var udset til at være hjørnestenen i det nu hedengange Better Place projekt. Den bil solgte kun nogle få hundrede eksemplarer i Danmark.

"Vi må indrømme, at salget af elbiler er langsommere, end vi troede. Men det skyldes, at vi forventede, at infrastrukturen ville være kommet hurtigere. Men det er den ikke. Jeg tror ikke det største problem i dag er prisen på elbilen. Den største udfordring er infrastrukturen. Jeg ville heller ikke købe en benzinbil, hvis ikke der var nogen benzinstationer," siger Carlos Ghosn til Finansiel Times. 

Topkarakter til ny elbil fra Volkswagen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter