EnergiWatch

Renault-boss: Elbil-salg fire år bagud

Salget af elbiler går meget langsommere, end markedets førrende producent havde forventet.

Foto: ....

Det globale salg af elbiler er mere end fire år efter forventningerne, lyder det nu fra Carlos Ghosn, koncernchef for Renault-Nissan. Det er første gang, at Ghosn, der står i spidsen for den bilkoncern i verden, der har investeret mest i elbiler, erkender, at salget har svigtet.

Renault-Nissan har tidligere erklæret, at man gik efter at sælge 1,5 mio. elbiler ved udgangen af 2016.

Tredje Tesla-brand på få uger

"Det kommer vi ikke til at opfylde. Med den hastighed vi sælger med nu, ser jeg mere det mål som realistisk fire eller fem år senere," siger Carlos Ghosn i et interview med Finansial Times.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Infrastruktur svigter

Selv om elbilen har fået megen omtale og er blevet støttet af en lang række regeringer, så har bilerne indtil videre vist sig kostbare at udvikle, svære at sælge og de har været ramt af begrænset rækkeviddet og en mangel på infrastruktur, skriver Finansial Times. Renault-Nissan har tilsammen solgt 120.000 elbiler over de seneste fem år. Det er mere end nogen bilproducent, og Nissans elbil, Leaf, er den mest solgte elbil i verden med 85.000 eksemplarer.

Tesla står foran kollision med aktiemarkedet

Sværere har det været at sælge Renaults Fluence Z.E., der var udset til at være hjørnestenen i det nu hedengange Better Place projekt. Den bil solgte kun nogle få hundrede eksemplarer i Danmark.

"Vi må indrømme, at salget af elbiler er langsommere, end vi troede. Men det skyldes, at vi forventede, at infrastrukturen ville være kommet hurtigere. Men det er den ikke. Jeg tror ikke det største problem i dag er prisen på elbilen. Den største udfordring er infrastrukturen. Jeg ville heller ikke købe en benzinbil, hvis ikke der var nogen benzinstationer," siger Carlos Ghosn til Finansiel Times. 

Topkarakter til ny elbil fra Volkswagen

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs