EnergiWatch

Fiskers batterileverandør uden tro på elbiler

Elbiler vil ikke blive en afgørende del af bilmarkedet de næste mange år, spår tidligere billeverandør til Fisker Automotives.

Benzin vil i mange år frem fortsat være central i bilindustrien. | Foto: Ole Lind

Tiltroen til rene elbiler er forsvindende lille hos den nye topchef i batteriproducenten A123 Systems. I et interview med avisen Wall Street Journal siger Jason Forcier, at fremtiden i langt højere grad vil byde på hybridbiler end på biler baseret alene på batteridrift.

Tesla efter brand: Batteri meget sikrere end stor benzintank

Dermed tager A123 Systems nu for alvor afstand til elbilerne, der ellers i flere år var helt centrale for selskabet. Ikke mindst i form af den danske designede Fisker, hvor A123 var batterileverandør. Fiskers kollaps kostede dog A123 dyrt, og selskabet blev i januar opkøbt af kinesiske Wanxiang Automotive Group.

Elbilers særstatus giver dyre CO2-reduktioner

Mistede største kunde

"Rene elbiler bliver ikke en bærende del af automobilindustrien de næste mange år, men vi tror på hybridbiler og batterier til start-stop systemer. Vi har bestemt, at vores fokus nu bliver der, hvor markedet udvikler sig hurtigst. Vi er meget begejstrede for at have en mere behersket forretningsplan, der baserer sig på solid og holdbar vækst," siger Jason Forcier til Wall Street Journal.

Elbil får topkarakter i test

A123 havde investeret voldsomt i produktionskapacitet i forventning til, at Fisker Automotive ville blive en succes. Fisker Automotive har dog længe befundet sig i omfattende problemer, og produktionen af bilerne har stået stille. Det har ramt A123 hårdt, og selskabet har fyret over en tredjedel af sine ansatte. Selskabet var ellers det første til at åbne en batterifabrik i USA, men løb tør for penge, da Fisker kom i vanskeligheder. Fisker Automotive var selskabets største kunde. A123 undgik i sidste øjeblik konkurs, da det blev overtaget af Wanxiang Automotive Group.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs