Elbil får topkarakter i test

En elbil har som det første motorkøretøj nogensinde opnået 99 point på en skala til 100.
AF KURT HEDEVANG JYLLANDS-POSTEN

En elbil har opnået den hidtil bedste pointscore i en amerikansk biltest.

Det er Consumer Reports, der efter en test har givet den amerikanske Tesla Model S en samlet score på 99 point ud af 100.

Consumer Reports fremhæver Tesla Model S som en bil, der kombinerer miljøhensyn med luksusbilens komfort og lydsvage kørsel og sportsvognens acceleration og køreegenskaber.

Dansk pris fra 563.000 kr.

Tesla kalder selv Model S for verdens første elektriske luksussedan. Bilen har plads til op til syv personer, den kan accelerere fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder, og Tesla opgiver en rækkevidde på 500 km.

I Danmark vil bilen koste fra 563.000 kr., når den i løbet af sommeren kommer til salg i Europa.

Tesla Motors med første overskud 

Tesla Motors har hjemme i Palo Alto i Californien, og firmaet har indtil nu leveret næsten 10.000 elbiler til kunder i 31 lande.

Bedre end konkurrenter

Consumer Reports fremhæver også, at Tesla Model S klarer sig markant bedre end konkurrenter som gasudgaven af Porsche Panamera og plugin-hybriden Fisker Karma. De to har opnået henholdsvis 84 og 57 point.

Trods den usædvanligt høje score understreger Consumer Reports dog også, at der findes mange andre biler, som scorer højt - og som koster væsentligt mindre end de 89.650 dollars, som Teslaen koster i USA.

BMW 135i til 37.650 dollars har således opnået 97 point, mens en firecylindret Honda Accord til kun 23.270 dollars har fået 90 point.

Dansk ministerbil

"Vores test viser, at det absolut ikke er nødvendigt at spendere næsten 90.000 dollars for at få en rigtig god bil," noterer Consumer Reports.

Den danske klima- og energiminister, Martin Lidegaard (R), har i øvrigt ifølge FDM valgt en Tesla Model S som sin næste ministerbil.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også