EnergiWatch

Elbil får topkarakter i test

En elbil har som det første motorkøretøj nogensinde opnået 99 point på en skala til 100.

En elbil har opnået den hidtil bedste pointscore i en amerikansk biltest.

Det er Consumer Reports, der efter en test har givet den amerikanske Tesla Model S en samlet score på 99 point ud af 100.

Consumer Reports fremhæver Tesla Model S som en bil, der kombinerer miljøhensyn med luksusbilens komfort og lydsvage kørsel og sportsvognens acceleration og køreegenskaber.

Dansk pris fra 563.000 kr.

Tesla kalder selv Model S for verdens første elektriske luksussedan. Bilen har plads til op til syv personer, den kan accelerere fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder, og Tesla opgiver en rækkevidde på 500 km.

I Danmark vil bilen koste fra 563.000 kr., når den i løbet af sommeren kommer til salg i Europa.

Tesla Motors med første overskud 

Tesla Motors har hjemme i Palo Alto i Californien, og firmaet har indtil nu leveret næsten 10.000 elbiler til kunder i 31 lande.

Bedre end konkurrenter

Consumer Reports fremhæver også, at Tesla Model S klarer sig markant bedre end konkurrenter som gasudgaven af Porsche Panamera og plugin-hybriden Fisker Karma. De to har opnået henholdsvis 84 og 57 point.

Trods den usædvanligt høje score understreger Consumer Reports dog også, at der findes mange andre biler, som scorer højt - og som koster væsentligt mindre end de 89.650 dollars, som Teslaen koster i USA.

BMW 135i til 37.650 dollars har således opnået 97 point, mens en firecylindret Honda Accord til kun 23.270 dollars har fået 90 point.

Dansk ministerbil

"Vores test viser, at det absolut ikke er nødvendigt at spendere næsten 90.000 dollars for at få en rigtig god bil," noterer Consumer Reports.

Den danske klima- og energiminister, Martin Lidegaard (R), har i øvrigt ifølge FDM valgt en Tesla Model S som sin næste ministerbil.

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs