Tesla efter brand: Batteri meget sikrere end stor benzintank

Risikoen for brand i elbiler er langt mindre end i almindelige biler, lyder det fra CEO Elon Musk efter sidste uges Youtube-video, der viste en Model S med ild i.
Foto: Tesla
Foto: Tesla

Sidste uge fik Tesla-aktien en ordentlig snitter, da en Youtube-video viste selskabets populære Tesla S med ild i.

Brand i prestigebil blev en dyr affære

Nu kommer selskabets grundlægger og CEO sin bil til undsætning.

Elon Musk skriver i et åbent brev, at branden formentlig havde udviklet sig langt værre, hvis der havde været tale om en almindelig benzil- eller dieselbil.

"Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at det er sikrere at drive en bil med et batteri end med en stor tank højst brændbar væske," skriver Musk.

Branden i Tesla-bilen var nemlig afgrænset til dele af bilens batteri, og flammerne nåede aldrig ind i kabinen, fordi sikkerhedsudstyr indbygget i batteriet forhindrede ilden i at sprede sig. Også selvom brandfolkene, der blev tilkaldt, begik et par fejl, da de skulle slukke ilden, skriver Musk.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Musk: Sikkerhedsudstyr begrænsede branden

Tesla starter europæisk offensiv i Norge

Branden opstod, da en Tesla S ramte et stort metalobjekt på en landevej, som lavede et ca. ti centimer stort hul i bilen.

"Model S-ejeren var alligevel i stand til at forlade landevejen som instrueret af alarmsystemet, stoppe bilen og forlade den uden skade," skriver Elon Musk.

"Det er vigtigt at holde sig for øje, at ilden i batteriet var begrænset til en lille sektion, og at ilden på intet tidspunkt nåede ind i kabinen. Var en almindelig benzinbil stødt på det samme objekt på landevejen, kunne resultatet have været meget værre," skriver Musk.

Han henviser til statistik fra de amerikanske brandmyndigheder, som viser, at der opstår brand i biler for hver 32 millioner kørte kilometer sammenliget med den ene brand, der er opstået i mere end 150 millioner kørte "Tesla-kilometer".

"Det betyder, at du er fem gange mere tilbøjelig til at opleve en brand i en konventionel benzinbil end i en Tesla!", skriver Musk.

Tesla S har da også fået den højeste sikkerhedsrating nogensinde af amerikanske National Highway Traffic Safety Administration.

Tesla-bil sikreste nogensinde

Tesla-elbil slår Audi og Lexus

Taxa-chef: Elbiler er "vanvittigt gode"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også