Solcellenedtur tynger Danfoss-regnskab

Den sønderjyske koncern må indkassere en tilbagegang på alle nøgleposter efter første halvår af 2013, men lander alligevel en bundlinje på en lille mia. kr.

Danfoss, der er førende inden for energieffektive løsninger, har netop leveret regnskab for første halvår og kan se både top- og bundlinjen vige.

Omsætningen lander på 16,8 mia. kr. mod 17,2 mia. kr. i samme periode sidste på. Samtidig kan termostatkæmpen se periodens resultat skrumpe fra 1,18 mia. kr. sidste år til 979 mio. kr.

Det er især solcelleområdet, der trækker omsætningen ned, lyder det i regnskabet.

Alligevel finder ledelsen det tilfredsstillende.

"Vi fortsætter vores gode udvikling. Vores Core & Clear-strategi virker, og den underliggende forretning er generelt stærk. Vi leverer gode resultater under de gældende markedsforhold og fastholder vores forventninger til hele året," lyder det fra topchef Niels B. Christiansen i regnskabsmeddelelsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"2. kvartal var som ventet bedre end det foregående kvartal, en udvikling, som vi forventer fortsætter ind i 2. halvår. Jeg hæfter mig særligt ved, at vi igen vokser på de vigtige vækstmarkeder i BRIK-landene. Samtidig er vi godt tilfredse med at have opnået fuldt ejerskab af Sauer-Danfoss og den styrkelse af den samlede koncern, som den disposition allerede nu medfører," fortæller han videre.

Mat stemning i USA og Europa

Selskabet skriver, at markederne i Rusland og Brasilien vækster, ligesom koncernen har genvundet momentum i Kina. Men herhjemme og i Nordamerika ser det anderledes ud - bl.a. på grund af udviklingen inden for solceller.

"Som resten af branchen ser vi dog også afmatning i efterspørgslen i USA og Europa. Mest i øjnefaldende er udviklingen på det europæiske marked for solceller, der på det nærmeste er kollapset efter en periode med stor usikkerhed og ændringer i de politisk bestemte rammevilkår. Derfor er det meget usikkert, hvordan markedet vil udvikle sig den resterende del af året," forklarer Niels B. Christiansen.

Fyrer knap 500

Danfoss forventer, at den globale finansielle usikkerhed, som prægede 1. halvår 2013, vil vare ved resten af året med fortsat lav sigtbarhed til følge. Den samlede vækst i Danfoss’ markeder forventes at ligge på et beskedent niveau med klima- og energiløsninger og globalisering som de primære  væksttrends.

Samtidig forventer Danfoss et lidt stærkere 2. halvår blandt andet som følge af løbende forbedringer af driften og fortsat implementering af Core & Clear strategien.

Danfoss oplyste i går, at selskabet vil afskedige to pct. af selskabets ca. 23.000 ansatte, som svarer til 460 personer. 69 af stillingerne nedlægges i Danmark.

Danfoss fyrer 69 danske ansatte  

 

H1-regnskab 2013 for Danfoss

Danfoss      
Mio. kr.  H1 2013 H1 2012 FY 2012
Omsætning 16,815 17,222 34.007
EBITDA 2,393 2,668 5.729
EBIT 1,545 1,812 3.745
Resultat før skat 1,380 1,628 3,372
Resultat for perioden 979 1,182 2,357

 

Avis: Danfoss vil afslutte kartel-sag

Vindindustrien mangler kvalificerede hænder 

Danfoss: Ødelagt dansk solmarked skader konkurrenceevnen 

Danfoss scorer stor kinesisk fjernvarme-aftale 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også