Avis: Danfoss vil afslutte kartel-sag

Den danske termostat gigant Danfoss forsøger at få kartel-sag mod General Electric ført bag lukkede døre.

Danfoss forsøger at slippe ud af et offentligt amerikansk slagsmål med industrigiganten General Electric (GE), der har sagsøgt Danfoss for at have at deltaget i et ulovligt globalt kompressorkartel. Det skriver Børsen.

Sagen handler om, at GE vil have Danfoss – og tre andre kompressorproducenter - til at betale en uspecificeret millionerstatning, fordi de ifølge GE siden 1996 har sat konkurrencen på kompressormarkedet ud af kraft ved at aftale prisstigninger og fordeling af markedsandele mellem sig.

Danfoss-topchef indbegrebet af magtens centrum

Vil ikke betale erstatning

Danfoss har da også tidligere erkendt, at de har deltaget i det globale kompressorkartel, hvilket udløste en bøde fra EU-Kommissionen på 669 mio. kr. Ligeledes har selskabet offentligt accepteret en bøde fra USA's justitsministerium på 16,5 mio. kr.

Men i følge Danfoss første den ulovlige kartelaftale ikke til forhøjede priser, og Danfoss vil derfor ikke betale erstatning til blandt andet GE. Og nu vil Danfoss have flyttet slagsmålet til en lukket privat voldgift. Det fremgår af en begæring, til retten, skriver Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs