EnergiWatch

Rockwool og FLSmidth vil producere grønnere cement og isolering i samarbejde

I samarbejde med DTU Kemiteknik vil de to industrikæmper forsøge at finde en måde at reducere udledningen af CO2 og andre stoffer i produktionen af cement og isolering. Samarbejdet kan ryste nye produkter af sig.

Foto: PR / Rockwool International A/S

Rockwool, FLSmidth og DTU Kemiteknik er gået sammen om at udvikle en alternativ måde at producere isoleringsmaterialer og cement, der skal øge energieffektiviteten og nedbringe udledningen af CO2 og andre stoffer i bygge- og anlægsbranchen. Det skriver Dansk Energi.

I Rockwool fortæller programdirektør Dorthe Lybye, at man hele tiden arbejder på at udvikle processer, der kan nedbringe udledningen af CO2 i produktionen af isolering. Samme toner lyder fra Lars Skaarup Jensen, forsknings- og udviklingsspecialist og project manager hos FLSmidth, der håber på at finde en løsning, der kan reducere udledningen af stoffer ved bl.a. brænding af kalksten, kul og olie.

"Projektet har et betydeligt forskningselement, men der vil også komme nye produkter ud af samarbejdet," siger Lars Skaarup Jensen til Dansk Energi.

Samarbejdet mellem FLSmidth og Rockwool er ideelt, fordi nogle af de processer, som de to koncerner benytter sig af, ligner hinanden meget, og at de derved kan hjælpe hinanden med at nedbringe udledningen af klimagasser fra deres processer, fortæller Peter Arendt Jensen, der er seniorforsker på CHEC Research Center ved DTU Kemiteknik.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

 

Rockwool nedjusterer efter "bedste andet kvartal nogensinde" 

Rockwool halverer vækstambitioner

"Det her åbner op for, at solceller ikke behøver at være øjebæer" 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs