EnergiWatch

Tesla overrasker med plus

Aktien stiger efter overraskende, positivt kvartalsregnskab for elbilproducenten.

Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske producent af elbiler, Tesla, har onsdag aften overrasket investorerne med et overskud, og selv om koncernen ligeledes overrasker med et omsætningsfald, så stiger aktien med 11,9 pct. i eftermarkedet.

Tesla kom gennem tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,86 dollar mod 2,90 dollar for et år siden, mens omsætningen faldt 7 pct. til 6,30 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på minus 4 cent og en omsætning på 6,45 mia. dollar.

Det er første gang siden 2012, at Tesla oplever en tilbagegang i salget, skriver Bloomberg News. Tesla kunne omvendt rapportere om en fri pengestrøm på 371 mio. dollar, således at koncernen nu har likvider for 5,3 mia. dollar.

"Positive frie pengestrømme fremadrettet med mulige kortvarige undtagelser, især omkring lanceringen eller opbygningen af nye produkter. Fortsat volumenvækst, kapacitetsudbyggelse og likviditetsskabelse er hovedfokus," skriver koncernen i sit regnskab.

Tesla oplyser i forbindelse med regnskabet, at det er ganske sikker på at overgå en levering af 360.000 biler i 2019. I tredje kvartal producerede Tesla 96.000 biler og leverede 97.000.

"Leveringer bør vokse sekventielt og årligt med nogle ventede udsving på grund af sæsonen. Vi er meget sikre på at overgå 360.000 leveringer i år," hedder det i regnskabet.

Samtidig har koncernen allerede startet prøveproduktion af Model 3 på den nye fabrik i Kina, og selskabet lover desuden lanceringen af Model Y inden sommeren næste år.

 

Danskerne er skeptiske overfor elbiler

Harley-Davidsons satsning på el-motorcykel kører af sporet

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere