EnergiWatch

Rockwool-rival gør klar til stort opkøbstogt

Saint-Gobain, der er konkurrent til Rockwool, vil i de næste par år opkøbe virksomheder for mindst 500 mio. euro om året.

Foto: Johan Mikkelsen

Den franske isoleringskoncern Saint-Gobain, der er blandt danske Rockwools branchekolleger, vil frem mod 2020 købe virksomheder for mindst 500 mio. euro om året.

Det fortalte selskabet i forbindelse med sit regnskab for første halvår, der blev offentliggjort torsdag aften.

Saint-Gobain har geografisk set fokus på Asien og "andre vækstmarkeder".

"Vi har lidt flere muligheder, end vi kunne have forestillet os for et år siden, og vi vil gøre en smule mere," siger Pierre-Andre de Chalendar, administrerende direktør for Saint-Gobain, ifølge Bloomberg News.

Selskabet gør dog samtidig klar til frasalg de kommende år, hvor omsætning svarende til 3 mia. euro vil blive forsøgt solgt fra.

Saint-Gobains resultater i første halvår var nogenlunde på linje med forventningerne i markedet.

Selskabets omsætning nåede 20,8 mia. euro, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 20,51 mia. euro.

Toplinjen er vokset 4,9 pct. organisk sammenlignet med første halvdel af 2017, hvoraf andet kvartal isoleret set gav en vækst på 8 pct. En kombination af større volumener og højere priser har trukket fremgangen.

Det franske selskab kunne samtidig se driftsoverskuddet stige med 1,7 pct. til 1,47 mia. euro, som stort set var på linje med det ventede 1,48 mia. euro.

Rockwool-konkurrent investerer i biomasseprojekt til 110 millioner

Prisslagsmål koster Rockwool kæmpekunde

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs