EnergiWatch

Benzinselskaber afviser rabatklub

Også FDM har svært ved at se det gode tilbud på benzinprisen.

Foto: Torben Åndahl, Polfoto

Løfterne om en krones rabat på benzinprisen er ikke så meget værd, for den pris kan bilisterne i forvejen opnå ved at tanke, når det er billigst og ved at udnytte lokale priskrige.

Både bilistorganisationen FDM og flere af de store benzinselskaber lægger nu afstand til løfterne fra rabatklubben Benzinrabat.dk.

Og flere benzinselskaber afviser helt at have aftaler med rabatklubben.

Statoil: Det skal være fair

Hos Statoil bekræfter fueldirektør Peter Rasmussen, at man har været i dialog med Morten Sinding fra Benzinrabat.dk.

"Vi har forklaret ham, at han godt kan få den rabat, som andre kortindehavere også har. Det er 7 øre per liter benzin og 21 øre per liter diesel.

Analyse: Derfor trækker Shell sig ud af Danmark

Men han vil gerne markedsføre rabatklubben med, at medlemmerne får en krones rabat per liter på listeprisen. Men det er ikke en fair sammenligning. Statoil opererer i forvejen med en pumpepris, der er 80 øre lavere end listeprisen.

Samtidig svinger prisen typisk 20-30 øre per dag. Derfor er rabatten i forvejen oppe på 1,10 kr. Hertil kommer så den rabat, som bilisterne typisk kan opnå ved at tanke, når brændstoffet er billigst, og ved at udnytte at der lokalt kan være priskrige, som nedsætter prisen," forklarer Peter Rasmussen.

Vi vil ikke snyde kunderne

Han tilføjer, at Statoil derfor ikke vil være med til at reklamere for en pris i forhold til listeprisen.

"Det vil være at snyde kunderne, og det vil vi ikke lægge navn til," understreger Peter Rasmussen.

Han har faktisk selv meldt sig til Benzinrabat.dk.

"Men de eneste tilbud, jeg har fået, er fra forsikringsselskaber og bogklubber. Det virker lidt, som om det er en platform for andre aktiviteter. Men det er min personlige mening," siger Peter Rasmussen.

Q8 tjener stadig for lidt

Q8: Vi har ingen aftale

En tilsvarende melding kommer fra benzinselskabet Q8, som Morten Sinding tidligere har oplyst til epn.dk at have en aftale med.

Det afvises dog af Q8's kommunikationschef Marie Schou Petersen.

"Vi har ikke nogen aftale med Benzinrabat.dk.

Alt for mange tankstationer i Danmark

Vi kan ikke udtale os om, hvorvidt andre aktører i branchen har indgået en aftale om at levere et rabatkort til Benzinrabat.dk’s kunder, men vi har ikke en sådan aftale.

Vi har vores eget benzinkort, og vi har konkurrencedygtige priser på vores servicestationer, som følger niveauet i den eksisterende priskrig.

Der er altså ingen sag fra vores side, og derfor er det også svært at udtale sig om den. Vi kan udelukkende afkræfte, at vi afventer at kunne levere en kortløsning til Benzinrabat.dk," skriver Marie Schou Petersen i en mail til epn.dk.

Også nej fra Shell

Heller ikke Shell vil være med til noget samarbejde med Benzinrabat.dk.

"Vi har fået en henvendelse. Men vi har sagt nej, fordi vi har vores egne kort og rabatordninger," fortæller Shells kommunikationsdirektør Regitze Reeh.

Tidspunktet er afgørende

Også FDM peger på, at rabatten på en krone per liter ikke er mere, end hvad bilisterne kan opnå ved at tanke, hvor det er billigst.

"Da jeg i marts lavede en analyse af benzinpriserne, var standerprisen i gennemsnit 1,04 kr. under listeprisen hen over døgnet på grund af indførelsen af begrebet den vejledende pumpepris, som Statoil stod bag.

Haahr Benzin sat til salg

Om morgenen er prisen i gennemsnit 10 øre lavere. Det vil sige, at man sparer cirka 1,14 kr. per liter alene ved at tanke på det rigtige tidspunkt," forklarer Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom hos FDM.

FDM har også rabataftale

Han kan dog heller ikke betegnes som fuldstændigt upartisk, da FDM tilbyder sine medlemmer en rabatordning med et gebyrfrit Shell-kort.

Det giver 20 øre rabat per liter benzin og 25 øre rabat på diesel, og det er vel at mærke på standerprisen/pumpeprisen.

"Det betragter jeg som et bedre tilbud, men i den sag er jeg selvfølgelig heller ikke neutral," siger Allan Skytte Christensen.

Fordel langs motorveje

"Men FDM har flere end 242.000 medlemmer, hvor Benzinrabat.dk reklamerer med godt 27.000 tilmeldte. Og vi er glade for den rabat, vi har opnået," tilføjer han.

Rabatklub-medlemmer vil fra hans synspunkt kun have glæde af rabatten fra tankstationer langs motorvejene, hvor priserne typisk er højere.

"Statoil opererer dog også her med en pumpepris. Men generelt undgår bilisterne at tanke langs motorvejene, fordi det er dyrere. Derfor er jeg ikke imponeret over rabatten fra Benzinrabat.dk," tilføjer Allan Skytte Christensen.

Kritik af spammail

Morten Sinding står også bag Rabatforsikring.dk og Elforbundet.dk. Tilmeldte herfra har også over for epn.dk givet udtryk for, at de har modtaget en masse spammail.

Således skriver Benjamin Hammersholt fra Randers:

"Jeg har selv været "kunde" der, men har meldt mig ud på grund af spam, og at der samtidig aldrig skete noget."

Ingen kommentar

Morten Sinding oplyste tidligere mandag, at benzinselskaberne først skulle have en kortløsning på plads.

"Vi håber, at vi kan begynde at sende kort ud i løbet af efteråret," sagde han.

Epn.dk har senere mandag uden held forsøgt at få Morten Sindings kommentar til, at benzinselskaberne nu melder fra over for Benzinrabat.dk.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs