EnergiWatch

Alt for mange tankstationer i Danmark

Økonomien i driften af danske tankstationer er så dårlig, at 800 bør lukkes.

Den hårde konkurrence på tankstationsområdet bør medføre lukning af op mod 800 tankstationer. Det skriver Børsen. Olieselsakberne bag tankstationerne har de seneste år samlet vinket farvel til næsten en mia. kr. på bundlinjen, og de helt store spillere erkender nu, at der er alt for mange tankstationer i Danmark.

HMN bygger gastankstation i Storkøbenhavn

"Vi burde være 700-800 stationer mindre i Danmark, hvis du sammenligner med Sverige, hvor gennemløbet per anlæg er meget større. Det giver nogle store indtjeningsvanskeligheder, når der er så tæt en koncentration," siger Helle Dahlgren Skov, direktør for servicestationer og forretningsudvikling i Q8, til Børsen.

Selv om salget af benzin er dykket med mere end 20 pct. de sidste fem år, er antallet af tankstationer i Danmark forblevet omkring 2000, hvilket er den næsthøjeste koncentration i Europa efter Grækenland.

Benzinpriskrig fortoner sig i mørket

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs