EnergiWatch

Russere udsætter Rockwool for chikane og trusler

Den danske isoleringskæmpe Rockwool har store forretninger i Rusland, men det er ikke uden alvorlige omkostninger, skriver Børsen.

Foto: Rockwool

Ledelse og medarbejdere i den russiske gren af isoleringsproducenten Rockwool er blevet udsat for trusler af en russisk borgmester, skriver Børsen.

For ikke at få konflikten mellem russerne og den danske virksomhed til at blusse op igen, vil Rockwool ikke gå i detaljer om sagen.

"Der er stor forskel på myndighedernes tilgang til virksomheder i Rusland. Nogle er meget erhvervsvenlige og professionelle, andre er mindre udviklede. Vi har haft en god oplevelse på vores fabrik i Tatarstan, mens vi på en anden russisk fabrik har haft nogle udfordringer," siger Rusland-chef Nick Vince til Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Nogle er meget erhvervsvenlige og professionelle, andre er mindre udviklede

Nick Vince, Rusland-chef Rockwool

Rockwool har i dag fire fabrikker i landet. Udover Tatarstan-fabrikken, hvor der ikke har været problemer, har Rockwool fabrikker i bl.a. Moskva og Skt. Petersborg.

Ifølge Børsen har borgmesteren i byen chikaneret Rockwool, bl.a. gennem den lokale presse, med beskyldninger om at virksomheden behandler sine ansatte dårligt, ødelægger miljøet og larmer for meget. Med hjælp fra den danske ambassade og et royalt visit i fra Dronning Margrethe i forbindelse med et statsbesøg er konflikten blevet løst.

"Det er bestemt ikke en enlig svale. Det sker relativt tit," siger Jens Thomsen, handelsråd på Den Danske Ambassade i Moskva, til Børsen.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs