Russere udsætter Rockwool for chikane og trusler

Den danske isoleringskæmpe Rockwool har store forretninger i Rusland, men det er ikke uden alvorlige omkostninger, skriver Børsen.
Foto: Rockwool
Foto: Rockwool

Ledelse og medarbejdere i den russiske gren af isoleringsproducenten Rockwool er blevet udsat for trusler af en russisk borgmester, skriver Børsen.

For ikke at få konflikten mellem russerne og den danske virksomhed til at blusse op igen, vil Rockwool ikke gå i detaljer om sagen.

"Der er stor forskel på myndighedernes tilgang til virksomheder i Rusland. Nogle er meget erhvervsvenlige og professionelle, andre er mindre udviklede. Vi har haft en god oplevelse på vores fabrik i Tatarstan, mens vi på en anden russisk fabrik har haft nogle udfordringer," siger Rusland-chef Nick Vince til Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Rockwool har i dag fire fabrikker i landet. Udover Tatarstan-fabrikken, hvor der ikke har været problemer, har Rockwool fabrikker i bl.a. Moskva og Skt. Petersborg.

Ifølge Børsen har borgmesteren i byen chikaneret Rockwool, bl.a. gennem den lokale presse, med beskyldninger om at virksomheden behandler sine ansatte dårligt, ødelægger miljøet og larmer for meget. Med hjælp fra den danske ambassade og et royalt visit i fra Dronning Margrethe i forbindelse med et statsbesøg er konflikten blevet løst.

"Det er bestemt ikke en enlig svale. Det sker relativt tit," siger Jens Thomsen, handelsråd på Den Danske Ambassade i Moskva, til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også