EnergiWatch

Svenskere går sammen om ny fundamentfabrik

En ny fabrik i Landskrona skal producere fundamenter til den voksende havvindmøllemarked.

De to svenske industriselskaber Himec Solutions og Varvsudden Heavy Industry Park of Öresund skal i fællesskab at etablere en fælles fabrik til produktion af fundamenter til havvindmøller.

Det oplyser Varvsudden i en pressemeddelelse.

Seks plus seks er lig med rekordår for Bladt

Det er nemlig dem, som har taget initiativ til at bygge fabrikken, og Himec Solutions har fået rollen som teknisk rådgiver i projektet. Det er planen, at den nye fabrik skal ligge tæt på Malmø, og den skal hovedsageligt kunne producere jacket fundamenter, monopæle og samlestykker.

"Vi er overbeviste om, at Sverige og vores lokation i Landskrona vil give os adgang til de dygtigste ingeniører i verden, og at stedet vil give os de rette betingelser for at designe og bygge produktionsfaciliteter, som vil understøtte en vedvarende, moderne og profitabel produktion af høj kvalitet," udtaler Tonny Hansen, direktør i Varvsudden, i meddelelsen.

Fabrikken skal kunne producere cirka 180.000 tons fundamenter om året.

Vattenfall ser mulighed for dansk havpark uden støtte

MT Højgaard taber offshoresag om Robin Rigg

Dong skovler milliarder ind på vild vækst, men flere leverandører kæmper

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere