EnergiWatch

Vestas roser regeringsgrundlaget

Den danske vindmølleproducent ser meget positivt på den nye regerings målsætning om, at mindst 50 pct. af det danske energiforbrug i 2030 skal dækkes af vedvarende energi.

Industriens altovervejende holdning til den nye regerings første udspil har været positivt. Det gælder også for Vestas, der i et opslag på Facebook erklærer sig tilfreds med det nye regeringsgrundlag. Ikke mindst med indføjelsen af et delmål for, hvordan Danmark skal nå sit mål om fossil uafhængighed i 2050.

"Vestas ser meget positivt på det nye regeringsgrundlag, der indeholder nye ambitiøse mål for klimaet og den grønne omstilling af energipolitikken. Den nye regerings klare støtte og opbakning til satsningen på vind og vedvarende energi udgør et rigtig godt udgangspunkt for at fastholde og styrke Danmarks grønne førertrøje. Det er godt for klimaet, for dansk økonomi og for danske eksportmuligheder til udlandet," skriver Vestas.

"Den nye målsætning om, at mindst 50 pct. af det danske energiforbrug i 2030 skal dækkes af vedvarende energi, viser, at regeringen ønsker, at Danmark skal gå forrest og fortsat være global frontløber inden for udnyttelsen af grøn energi og energiteknologi."

I den forbindelse peger vindmølleproducenten på, at vindenergi er den billigste grønne energikilde i Danmark. Dette gælder dog endnu kun for den del af vindenergi, der bliver opført på land, mens både kystnære møller og decideret havvind trods de seneste prismæssige landvindinger endnu ikke har slået de laveste priser på solprojekter.

Den nye regering kritiseres for at glemme landvinden

Foruden ambitionerne på sigt – der foruden 2030-målet også inkluderer en indskærpelse af, at Danmark i 2050 skal være et lavemission-samfund – noterer Vestas sig også med tilfredshed, at regeringen erklærer, at den økonomisk vil rehabilitere EUDP-programmet samt udbygge testpladser for såvel hav- som landvind.

Medie: Regeringen vil have flere møllepladser i Østerild

"Det er også rigtig positivt, at målsætningen for Danmarks brug af vedvarende energi følges op med en række konkrete initiativer til at styrke forskningen i energiteknologi og øge adgangen til testfaciliteter for vind i Danmark," konstaterer Vestas.

Rapport: Flaskehals på testpladser kræver handling

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs