EnergiWatch

Den nye regering kritiseres for at glemme landvinden

Med kun godt et år tilbage af den nuværende ordning risikeres der at opstå et hul på flere gigawatt, siger Danmarks største landvindudvikler, der efterlyser akut handling.

Selv om det snart er 13 år siden, at NEG Micon blev fusioneret ind i Vestas, er 1341 af de randrusianske møller fortsat i drift.

Hvad skal der ske med udviklingen af den danske landvind? Det er om ikke millionspørgsmålet så i hvert fald et spørgsmål om gigawatt. For mens afløseren til den nuværende støtteordning til landvind – den såkaldte 25-øre, der udløber i begyndelsen af 2018 – lader vente på sig, så bliver den nuværende vindpark blot ældre. Aktuelt er hver fjerde installerede mølle ældre end 20 år.

Svaret på det spørgsmål findes der ikke svar på i det nye regeringsgrundlag. For mens især det sidste bogstav i VLAK-regeringen roses for at have sat et solidt grønt aftryk, så antydes aftrykkets form ret tydelig i visionspapirets overskrift om en "ny energiaftale med mere havvind". Landvind nævnes derimod praktisk talt ikke, til stor bekymring hos blandt andet Danmarks største udvikler af landvindprojekter, SE.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs