EnergiWatch

Den nye regering kritiseres for at glemme landvinden

Med kun godt et år tilbage af den nuværende ordning risikeres der at opstå et hul på flere gigawatt, siger Danmarks største landvindudvikler, der efterlyser akut handling.

Selv om det snart er 13 år siden, at NEG Micon blev fusioneret ind i Vestas, er 1341 af de randrusianske møller fortsat i drift.

Hvad skal der ske med udviklingen af den danske landvind? Det er om ikke millionspørgsmålet så i hvert fald et spørgsmål om gigawatt. For mens afløseren til den nuværende støtteordning til landvind – den såkaldte 25-øre, der udløber i begyndelsen af 2018 – lader vente på sig, så bliver den nuværende vindpark blot ældre. Aktuelt er hver fjerde installerede mølle ældre end 20 år.

Svaret på det spørgsmål findes der ikke svar på i det nye regeringsgrundlag. For mens især det sidste bogstav i VLAK-regeringen roses for at have sat et solidt grønt aftryk, så antydes aftrykkets form ret tydelig i visionspapirets overskrift om en "ny energiaftale med mere havvind". Landvind nævnes derimod praktisk talt ikke, til stor bekymring hos blandt andet Danmarks største udvikler af landvindprojekter, SE.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs