EnergiWatch

Medie: Regeringen vil have flere møllepladser i Østerild

Regeringen barsler med et forslag om at udvide testcenter til store vindmøller.

Foto: Siemens

Selv om der var store protester, da man i 2011 etablerede et testcenter for store vindmøller i Østerild, så har projektet været så stor en succes, at der bør oprettes flere testpladser. Sådan lyder det nu fra regeringen, som er på vej med et forslag om netop det til jul, skriver Altinget.

"Det er helt afgørende med up to date-testpladser i Danmark, hvis vi skal udbygge vores førerposition inden for vindteknologi," udtaler erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

I dag er der syv testpladser i Østerild og fem i Høvsøre i Lemvig Kommune, og Altinget skriver, at regeringen som udgangspunkt er åben for flere møller begge steder. Det konkrete antal og højden for møllerne er dog endnu uvist.

Bliver forslaget til virkelighed, vil det formentlig vække glæde i Vindmølleindustrien, som længe har plæderet for behovet for yderligere testpladser. Her håber man som udgangspunkt mindst fire nye testpladser.

Landsby glæder sig over testcenter for vindmøller

Debut for verdens største havvindmølle

Vestas' kæmpemølle støjer mest

Dongs tyske nabo realiseres efter milliardinvestering

Mere fra EnergiWatch

Seadrill-datterselskab får forlænget henstand med gæld

Et datterselskab under rigselskabet Seadrill, der er under konkursbeskyttelse, har fået forlænget henstand med et obligationslån til 28. maj. Det skyldes, at Seadrill er igang med at forhandle en restruktureringsaftale for selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs