EnergiWatch

Travlhed hos LM kan ses på bundlinjen

Andet kvartal byder på næsten en fordobling af omsætningen for den danske vingepecialist.

Der er brug for flere vinger til vindmøller - og det kan mærkes hos vingefabrikanten LM Group, der har base i Kolding. Både omsætning, driftsresultatet (EBITDA) og bundlinjen vokser massivt hos selskabet, fremgår det af regnskabet for andet kvartal.

Omsætningen steg til 259,7 mio. euro i kvartalet, hvilket er 45,4 pct. mere end i perioden sidste år. Samtidig voksede driftsresultatet med 78 pct. til 48,8 mio. euro.

Og på bundlinjen steg overskuddet til 17,7 mio. kr. efter skat mod et tab i kvartalet året før på 4,2 mio. kr.

"Det højere resultat efter skat skyldes et højere salg og bedre operationel udførsel," skriver selskabet i regnskabet.

I december sidste år overtog LM Group hele LM Wind Power do Brasil fra dets joint venture partner. Og det ses af selskabet som en vigtig brik på det store brasilianske marked.

Efter kvartalets afslutning er den danske vingeproducent begyndt at udvide med en fabrik i Tyrkiet. Fabrikken vil blive en højteknologisk en af slagsen, og det er ventet, at 450 medarbejdere skal arbejde der.

Konkurrenter nærmer sig amerikansk Dong-territorium

LM skal ansætte mange nye medarbejdere

Dansk firma: USA får havmølle-boom

LM åbner vinge-fabrik i Tyrkiet

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs