EnergiWatch

LM åbner vinge-fabrik i Tyrkiet

Ny fabrik med startkapacitet på 0,5 GW skal producere vinger til tyrkiske vind-parker. Senere øges kapaciteten til det firedobbelte.

Det bliver den 14. fabrik i i rækken af produktionssteder til koncernens møllevinger, når LM Wind Powers nye tyrkiske fabrik indvies i midten af 2017.

Den tyrkiske vingefabrik skal ligge på 17 hektar land i byen Bergama på Tyrkiets vestkyst. Produktionen ventes at give arbejde til omkring 450 mand.

Det er det hastigt voksende tyrkiske vindmarked, fabrikken skal producere møllevinger til, oplyser selskabet.

I en pressemeddelelse om fabrikken slår LM fast, at selskabets planer i Tyrkiet er fuldt ud understøttet af kontraktlige engagementer med en stor kunde. Hvem kunden er, ønsker selskabet ikke at oplyse.

Den nye tyrkiske fabrik er i første omgang berammet til en årlig kapaciet på 500 MW, men har mulighed for at nå en fremtidig kapacitet på 2 GW om året.

LM har i forvejen fabrikker i Brasilien, Canada, Kina, Danmark, Indien, Polen, Spanien og USA.

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere