Konkurrenter nærmer sig amerikansk Dong-territorium

Dongs amerikanske havvindmølledrømme i USA bliver udfordret fra flere fronter, efter det amerikanske indenrigsministerium har udbudt nye områder torsdag.
Foto: Senvion
Foto: Senvion
RITZAU FINANS

En række vinddevelopere har bekræftet deres interesse i udvikling af havvindmølleprojekter tæt på New York City, hvor der kan opføres møller med en kapacitet på mere end 700 megawatt. Det amerikanske indenrigsministerium annoncerede torsdag den udbudte forpagtning, det har intention om at holde en auktion om ved udgangen af 2016.

Det skriver Recharge News, som tilføjer, at interessen virker til at være større i New York end den har været i andre stater tidligere - givet statens mål om at nå 50 pct. vedvarende energi i 2030 og den stærke politiske støtte for vedvarende energi generelt og specielt offshorevind.

Indtil videre har syv udviklere kvalificeret sig til at byde på auktionen, herunder Deepwater Wind, Fishermen's Energy og EDF Renewable Energy. Andre udviklere har ifølge Recharge indtil tidligt i august til at udtrykke interesse og demonstrere, at de er kvalificerede til at byde på zonen.

Zonen dækker et område på 330 kvadratkilometer og ligger 18 km. ud for kysten ved Rockaway Peninsula, Long Island.

Førstnævnte er i øjeblikket ved at bygge USA's første kommercielle offshore-vindpark, Block Island, der opføres med 5 styk 6 MW møller fra GE - herunder med vingeblade fra den danske producent LM Wind Power, som har produceret bladene på sin fabrik i Lunderskov.Vindindustrien frygter billige solceller

Dansk vindeksport taber pusten

Amerikansk delstat vil sikre Dong gode betingelser

Dongs største havkonkurrent vil udfordre amerikanske ambitioner

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også