LM skal ansætte mange nye medarbejdere

AWEA: Den danske vingespecialist har allerede ansat i stort antal i USA siden efteråret, og hyringerne er endnu ikke slut. Men der er faktisk en nyhed, som er endnu vigtigere for selskabet, forklarer den kommercielle direktør

New Orleans: Som resten af den amerikanske vindindustri ser den danske vingespecialist LM Wind Power lunt på fremtiden i USA.

Fordi de amerikanske politikere har besluttet, at den såkaldte PTC-ordning, som er støtteregimet for vindkraft i landet, skal forlænges til og med 2019, så er man nu sikker på, at der bliver arbejde til flere mennesker et godt stykke ud i fremtiden. Det betyder også, at selskabets medarbejdere får flere kolleger i år.

Det fortæller Dorte Kamper, som er kommerciel direktør for Nord- og Sydamerika hos LM, i et interview med EnergiWatch under den amerikanske vindindustris årskonference i New Orleans.

"Man kan se på på vores medarbejderantal, at det historisk har korreleret med ptc-ordningen. Nu er der jo sigtbarhed nogle år frem, og det betyder også, at vi kan ansætte nye folk," siger hun.

Ved årets begyndelse var det danske selskab til stede med to fabrikker og omkring 1.200 medarbejdere i landet. Nu er der blevet ansat omkring 150, og inden året er omme, så vil antallet af ansatte være vokset med yderligere 75 til 100, siger Dorte Kamper. Stigningen siden sidste efterår, før de amerikanske myndigheder vedtog både ptc-forlængelsen og fordelagtige skatteregler, er på omkring 35 pct. for LM.

Selvom det er en glædelig nyhed, så har vejen frem mod fire års sikkerhed været lang.

Dyre hyringer

Zig-zag kursen fra de amerikanske politikere har nemlig gjort ondt. De sidste år har man besluttet både et- og toårige forlængelser, mens der også har været perioder uden nogen form for støtte til industrien. Samtidig er der også blevet vedtaget støtte med tilbagevirkende kraft.

"Branchen har lidt under, at der har været stop and go, ligesom der har været perioder med usikkerhed ind imellem, og det har været hårdt, at man har taget så kortsigtede beslutninger," siger Dorte Kamper.

Perioderne med fyringer har også betydet, at man har måtte sige farvel til medarbejdere, hvis arbejdskraft man ellers har sat stor pris på, og som har været svær og dyr at få tilbage for selskabet.

"Især i North Dakota (hvor man har en vingefabrik, red.) er der lav arbejdsløshed, så har det ikke altid været lige nemt at få den arbejdskraft, vi gerne vil have. Vindmøllevinger handler meget om de mennesker, som bygger dem, og det er fantastisk, at vi kan fastholde folk hos os. Det gør det rigtig dyrt at have den her stop and go," konstaterer Dorte Kamper.

Optrapper træning

Hun forklarer, at der gennem hele forløbet har været en "stærk kerne" af medarbejdere, men at investeringen i dem får en lidt anden profil nu.

"Nogle af de ting, vi har nedprioriteret lidt de senere år, dem kan vi tage fat på nu," indleder hun og fortsætter med det, hun kalder en "endnu bedre nyhed," end at man skal finde flere medarbejdere:

"Vi har hele tiden sørget for at uddanne vores folk ordentligt, men den fremtid, vi ser ind i nu, betyder, at vi kan gå i gang med længere og grundigere uddannelsesforløb, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Vi kan levere noget mere langsigtet," slutter Dorte Kamper.

EnergiWatch vil de kommende dage dække vindkonferencen AWEA fra New Orleans.

Dongs største havkonkurrent vil udfordre amerikanske ambitioner

GE: Charmetrold på 30 MW skal bane vejen for amerikansk havvind

Danskere får millionordre i kinesisk havvind

Dansk vingeproducent står i stampe trods travlhed

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også