MHI Vestas forventer mere konsolidering til havs

Topchefen regner med at det trendsættende dansk/japanske jointventure vokser på det Siemens-dominerede marked.

Med åbningen af Dongs udvidelsespark til Burbo Bank senere i år får V164'eren fra MHI Vestas endelig sin debut i stor skala. Implementeringen af den 8MW store havvindmølle, der var en stor del af baggrunden for Vestas' samarbejde med japanske MHI, forventes at bringe jointventuret yderligere ind på det marked, hvor Siemens de seneste år har været den suverænt største spiller.

Det siger MHI Vestas' adm. direktør Jens Tommerup i et interview med Recharge.

Her slår topchefen ligeledes på tromme for, at selskabet fortjener anerkendelse for at forudse, at markedet til havs var på vej ind i en konsolideringsfase.

"Vi var trendsætteren. Vi har tiltro til vores position," siger Jens Tommerup til mediet.

"Men det er ikke et marked, hvor man kan have mange, mange aktører. Det har en høj entrepris. Der vil ske yderligere konsolidering i dette marked."

Foruden MHI Vestas og Siemens er blandt andet tyske Senvion og Samsung Heavy Industries aktive på havmøllemarkedet. Det samme er GE efter opkøbet af Alstom mens det fransk/spanske jointventure Adwen mellem Areva og Gamesa også føjer sig til listen over fællesskabsløsninger.Sidstnævnte er dog muligvis under afvikling, eftersom det nævnes som knasten der forhindrer Siemens' opkøb af Gamesa.

Stopklods for Siemens-fusion i gang at blive fjernet

Sidste år installerede MHI Vestas 268,5MW i Storbritannien, hvor Siemens stod for de resterende tre fjerdedele af markedet. I Tyskland gjorde den dansk/tyske vindmølleproducent rent bord og stod for samtlige de knap 2,3GW, der blev sat op.

Siemens sejlede suveræn sejrsgang i tysk rekordår

Sådan klarede Vestas sig i Europa i 2015

Dansker vil have GE op blandt de store til havs

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud