EnergiWatch

Dansker vil have GE op blandt de store til havs

Et forspring på det amerikanske marked skal være med til at udfordre Siemens og MHI Vestas og bringe være blandt GE's havmølledivision op blandt de helt store.

Foto: Alstom

Det er næppe nogen overdrivelse at hævde, at havmøllemarkedet ikke er præget af et mangfoldigt panteon af producenter. Hidtil har offshore stort set kun været et anliggende for Siemens med MHI Vestas, Senvion og Adwen forholdsvist langt efter i slipstrømmen. Mens en af verdens største på land, GE, endnu kun har plasket rundt i børnebassinnet.

Men det kommer til at ændre sig. Det fastslår vindmølleproducentens offshoredirektør, danske Anders Søe-Jensen, der fik jobbet efter amerikanernes overtagelse af hans gamle arbejdsgiver, Alstom, sidste år. Over for Recharge pointerer han, at det er seks af selskabets meget omtalte Halaide-møller, der skal stilles op i USA's første havmøllepark, den 30MW store Block Island, som argument for fremtiden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs