EnergiWatch

Stopklods for Siemens-fusion i gang at blive fjernet

Franske medier skriver, at der er indledt forhandlinger om at få frasolgt Gamesas havmølle-jointventure, Adwen, der står i vejen for kæmpefusion. Vestas-partner nævnes som køber.

Sammenlægningen mellem Siemens og Gamesa er muligvis tilbage på sporet. I hvert fald forlyder det fra franske rapporteringer, at der nu er indledt forhandlinger om at slippe af med havmølleproducenten Adwen, der har været den store havkat i de to vindmølleproducenters ægteseng. Det skriver Recharge.

Adwen er det joint venture, som Gamesa sidste år indgik med den franske energikoncern Areva om at bygge havvindmøller. Udfordringen er tilsyneladende, at parterne ved indgåelsen underskrev en konkurrenceklausul, der forhindrede dem i at opføre havvindmøller på andre markeder end det franske, fortalte anonyme kilder i weekenden den franske avis Les Echos.

Konkurrenceklausul driller vindfusion

Det betyder, at Gamesa enten skal købe Areva ud af Adwen eller vice versa, før en sammenlægning med Siemens kan blive en realitet.

Selv om Adwen kan købes med ordrer for 1,5GW i posen, så har Siemens allerede afvist interesse for Areva. Alligevel kan sidstnævnte scenarium synes det mindst realistiske, al den stund at Arevas adm. direktør allerede for mere end en måned siden antydede villigheden til at sælge.

Siemens ikke interesseret i Gamesas offshore-firma

Franskmænd afviser ikke havmøllesalg til Siemens

For bag den offentlige erklæring - som er noget nær det eneste, nogen har lagt navn til i hele forhandlingsforløbet - ligger muligvis den slet skjulte kendsgerning, at de økonomiske udfordrede franskmænd er ulig mere interesseret i sin langt større afdeling for atomkraft end i havvind. I den afdeling for motivforskning kunne også nævnes, at konkurrenceklausulens eksistens blev lækket til netop et fransk medie.

Men der kan altså være tale om, at hele Areva får ny ejer. Den er der også allerede på den anonyme - og skal nævnes ikke altid pålidelige - rygtebørs blevet spekuleret i navnet på. Efter sigende skulle der være tale om tre interesserede selskaber:

Dels GE, der i forvejen er den "franske" havmølleproducent efter sidste års opkøb af Alstom. Dels den japanske altmuligkoncern Mitsui, der blandt meget, meget andet har en vingefabrik i porteføljen. Og dels Mitsubishi Heavy Industries, der i havvindkredse er bedre kendt under akkronymet MHI og altså som den første halvpart af MHI Vestas. Yderligere detaljer om den mulige interesse eller opbygningen er der dog intet oplyst om.

Siemens hiver Goldman Sachs ind til muligt opkøb

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere