EnergiWatch

Siemens sejlede suveræn sejrsgang i tysk rekordår

Tyskland satte absurd rekord med 546 tilsluttede havmøller sidste år. Det kommer ikke til at ske igen, håber industrien.

Foto: DanTysk

Det tyske elnet fik tilføjet 2.282,4MW ny havmøllekapacitet i 2015. Det viser en grundig optælling, konsulentvirksomeden Deutsche Windguard har foretaget for fem tyske offshoreorganisationer. Ikke færre end 546 vindmøller med en gennemsnitlig effekt på 4,16MW - samt en rotordiameter på 119,3 meter og navhøjde på 88,6 meter - blev tilsluttet i den tyske del af Nord- og Østersøen sidste år, noteres det.

Ja, tænker de fleste så nok, så kan det jo ikke være Siemens' offshoremølle SWT-3.6-107, der er blevet sat op. For dens vinger har som bekendt et tværmål på 107 meter, mens navhøjden i hvert fald i udgangspunktet er 80 meter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs