Engelsktalende usikkerhed rammer Vestas

Vestas har siden juli mistet en syvendedel af aktieværdien. Usikkerhed om støtteforlængelse og en massiv aflysning får skylden.
Foto: MHI-Vestas, PR
Foto: MHI-Vestas, PR

Den 24. juli stod Vestas' aktiekurs i 392. To måneder senere lå den i 324. At vindmølleproducentens værdi på aktiemarkedet er gået så markant tilbage på så kort tid, skyldes ifølge Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen især to hændelser - eller måske rettere ingen hændelser.

For dels er det den fortsatte usikkerhed om, hvorvidt der findes en løsning på støtteordninger til de amerkanske vindprojekter. Dels skyldes det det 970MW store britiske havvindmølleprojekt Navitus Bay, der tidligere på måneden blev aflyst af politikerne. Et projekt, der skulle udstyres med MHI Vestas' V164'ere.

Officielt: Kæmpe Vestas-projekt afvist

Forlænget støtteordning bestod første forhindring i USA

Disse to ting tilsat, at Vestas "rutinemæssigt" rammes lidt hårdere end andre C20-selskaber af usikkerhed på aktiemarkedet, siger Jacob Pedersen til Børsen.

"Navnlig Navitus Bay-projektet var set som juvelen i Vestas' ordrepipeline for den kommende megahavmølle V164. Med det seneste tilbageslag har Vestas reelt kun en ordrepipeline på 256 megawatt i form af faste og ubetingede ordrer på den nye otte megawatt-mølle," siger han.

MHI Vestas tæt på gigantisk gennembrud for V164'er

Samtidig advarer Jacob Pedersen dog imod at drage for sortsynede konklusioner om Vestas-aktiens fald. Han forventer, at årets tredje kvartal i lighed med det første og andet vil blive afsluttet med en række fine ordrer, og vil ikke afvise, at vindmølleproducenten fortsat kan nå at slå sine egne forventninger til hele året.

Vestas stod for mere end en tredjedel af USA-markedet i Q2

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også