Vestas stod for mere end en tredjedel af USA-markedet i Q2

Den danske vindmølleproducent er aktuelt den næststørste aktør i USA, men der er langt ned til nummer tre.
Foto: Vestas
Foto: Vestas

Opsætningen af nye vindmøller er på vej op i fart i USA, og i andet kvartal satte installationerne faktisk rekord for netop det kvartal.

Projekter med en kapacitet på i alt 1661 megawatt (MW) blev færdiginstalleret i løbet af april, maj og juni, og det var i høj grad med dansk islæt. Det viser seneste rapport fra brancheorganisationen AWEA.

Vestas havde nemlig med færdiginstallationer på 605 MW i kvartalet en markedsandel på 36,4 pct., men blev dog slået af den store amerikanske rival General Electric, der fik sluttet 905,5 MW til nettet og dermed sad på 54,5 pct. af markedet.

De sidste 9 pct. sad Acciona på med et 150 MW-projekt.

Samlet blev der installeret 1994 MW i første halvår, efter at første kvartal blev opjusteret med et 202 MW-store Gamesa-projekt, der ikke var med i første opgørelse.

Samtidig er mængden af projekter under opførelse tæt på at være rekordhøjt. I alt 13.600 MW er i gang fordelt over 101 forskellige vindfarme i 24 stater, oplyser AWEA. Alene halvdelen foregår i Texas.

De mange projekter - og potentielt flere endnu - ventes at blive færdiginstalleret i løbet af 2015 og 2016 for at kvalificere sig til støtte via PTC-ordningen (Production Tax Credit).

Vindmøllebranchens fremtid i USA derefter afhænger i høj grad af, hvorvidt ordningen, som formelt er udløbet, bliver forlænget. Det er politikerne i Kongressen netop gået i gang med at diskutere. Tirsdag godkendte Senatets finansudvalg et foreløbigt lovforslag inklusive en PTC-forlængelse, som nu skal behandles i begge kamre.

I alt er der installeret møller på godt 68.000 MW i USA, hvoraf Vestas står for i underkanten af 14.000 MW.

Vestas ser gennembrud for 3MW platform i USA

Vestas kan være på vej med 200 MW i USA

Vestas scorer hattrick i USA

Vestas lander storordrer i USA

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også