Forlænget støtteordning bestod første forhindring i USA

Finansudvalget i det amerikanske senat har stemt stort for en toårig forlængelse af PTC'en for vindenergi.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
RITZAU FINANS

Der kom tirsdag foreløbigt godt nyt fra USA til vindmøllebranchen. Finansudvalget i det amerikanske senat stemte nemlig for en forlængelse af en række energirelaterede skatteordninger, herunder to ekstra år til den såkaldte Production Tax Credit (PTC) for vindenergi, der giver vindmølleinvestorer en skatterabat.

Dermed har lovforslaget bestået første test på vej til en godkendelse, endda med stemmerne 23-3, og mens der stadig er risiko for problemer, når forlængelsespakken skal behandles i henholdsvis Senatet og Repræsenternes Hus, ser analytikerne i Barclays gode chancer for en forlængelse.

"Baserede på vores kontakter i den politiske analysegruppe i Barclays, tror vi at, der er ret høj sandsynlighed for, at en lov vedtages i år. Ting, der kan forhindre det er tilføjelser til loven, der gør den til et politisk "statement". Vi tror, at chancen for at en enkelt del (såsom vind-PTC'en) ikke er høj," skriver Barclays' aktieanalytikere i en kommentar onsdag.

Skulle loven gå igennem, er der dermed udsigt til et nyt rygstød til Vestas og resten af vindbranchen, som i mange år har døjet med usikre forhold for PTC'en, der på 23 år har fået lov til at udløbe ni gange.

PTC'en giver investorer i en vindmøllepark en skatterabat på 23 dollar per megawatttime produceret vindstrøm i de første ti år. En forlængelse til og med 2016 ville betyde, at ordrer muligvis kunne modtages i 2017 og møller installeres i 2018, hvis skattemyndighederne bruger samme vilkår som før, forklarer Barclays.

Den seneste PTC-ordning udløb i december 2014, men har netop muliggjort installationer i 2016 og ordrer i 2015 under visse betingelser. Ifølge den seneste formulering har projekter nemlig blot skullet være påbegyndt, og ikke nødvendigvis færdiginstalleret, på tidspunktet for ordningens udløb for at kvalificere sig til støtte.

Vestas har i 2015 annonceret ordrer med en kapacitet på 1575 megawatt (MW) i USA ud af en samlet ordreindgang på 4289 MW. Samtidig har selskabet uudnyttede rammeaftaler med et potentiale på mere end 2000 MW i yderligere ordrer.

PTC igen på dagsordenen i USA

Offshore-støtte måske på vej i USA

Amerikansk stat vil lægge vindstøtte død

Obama vil have permanent støtteordning til vindenergi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs