Dong sælger de sidste vindmøller på land

Med frasalget af sin andel i Storrun-parken i Sverige har Dong kun havvindmøller tilbage i porteføljen.
Foto: LM Wind Power
Foto: LM Wind Power
RITZAU FINANS

Dong Energy har ikke længere vindmøller snurrende på landjorden. Det danske elselskab har netop solgt sin sidste ejerandel af et offshore vindmølleprojekt, Storrun i Sverige på 30 megawatt (MW), hvilket kommer ovenpå et norsk frasalg i sidste uge.

Dermed er Dong Energy igennem en flerårig proces med at sælge onshore vindaktiviteter for fremover at holde et stramt fokus offshore vind.

"I dag er offshore vindenergi den hurtigst voksende teknologi inden for vedvarende energi i Europa, og det er inden for offshore vindenergi, at Dong Energy har sine kernekompetencer, udtaler Samuel Leupold, chef for vindenergi hos Dong, i en pressemeddelelse.

Dong har igennem næsten 25 år opført vindmøller til havs med en kapacitet på mere end 2500 MW, om end selskabet efter en række hele og delvise frasalg kun ejer møller for 1413 MW.

Til gengæld er selskabet i gang med at opføre fem vindmølleparker ud for de britiske og tyske kyster til en samlet kapacitet på 1327 MW, hvoraf Dong vil eje retten til de 958 MW, når de begynder at producere strøm.

Det drejer sig om britiske Westermost Rough (210 MW) og tyske Borkum Riffgrund 1 (277 MW), Gode Wind 1 (330 MW) og Gode Wind 2 (252 MW), der alle bruger Siemens-vindmøller, samt britiske Burbo Bank Extension, som Dong i fredags besluttede at endeligt bestille MHI Vestas V164-møller for 258 MW til.

Dong Energy har et mål op at opføre 4.000 MW offshore, inklusive de igangværende projekter, inden udgangen af 2020.

Minister: Britisk offshore vind mest attraktivt i verden

Dong sikrer Vestas kæmpeordre på V164

Uforstandig velgørenhed i Dong-salg

Dongs britiske guldgrube vækker hård kritik

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også