EnergiWatch

Dongs britiske guldgrube vækker hård kritik

Dong står til indtægter på 90-122 mia. kr. fra tre britiske havmølleparker, som har fået grønt lys af den britiske regering. Storbritanniens øverste statsrevisor begræder, at Dong kommer til at tjene alt for store summer på den grønne omstilling og mener, at de britiske elkunder bliver de store tabere.

Det er ikke risikofrit at hamre flere hundrede ton tunge fundamenter i havbunden og installere vindmøller ovenpå, men gevinsten er heller ikke til at overse, hvis alting spiller - slet ikke på den anden side af Nordsøen.

Dong Energy står, alene i de første 15 år, til indtægter i størrelsesordenen 90-122 mia. kr. fra tre britiske havvindmølleparker, der opføres inden 2020. Det viser dokumenter fra den britiske rigsrevision og beregninger, som EnergiWatch har foretaget og fået gennemgået af en håndfuld uafhængige branchekilder fra anerkendte revisions-, konsulent-, og rådgivningshuse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

EnergiWatch er tilbage på fredag

I anledning af Kristi himmelfart holder EnergiWatch lukket i morgen, torsdag den 26. maj. Vi er tilbage med to nyhedsbreve og dugfriske nyheder fra energibranchen allerede på fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs