Ditlev Engel får topstilling hos vind-investor

Den tidligere Vestas-topchef får formandsposten i milliardfonden SE Blue Renewables, skriver Børsen.

Godt et år efter den opsigtsvækkende fyring som topchef for Vestas, er Ditlev Engel tilbage i toppen af vindmøllebranchen med en formandspost i fonden SE Blue Renewables.

Det skriver Børsen. Fonden er et parløb mellem energiselskabet SE (det tidligere Syd Energi) og PFA Pension, der gik i luften sidste år. Her lagde fonden 760 mio. kr. for alle Dong Energys landmøller i Danmark og barslede i samme ombæring investeringer i landmølleprojekter for 4-5 mia. kr.

Siden har det stået noget stille, og det skal Ditlev Engel lave om på. SE-topchef Niels Duedahl siger til Børsen, at Engels opgave bliver at gennemgå strategien og finde nye investorer, der er klar til at smide en milliard i fonden, som skal have en pengekasse på 3 mia. kr.

"Han er et utroligt stærkt navn at have med, som skaffer adgang til mange internationalt som herhjemme," siger Duedahl til Børsen og bakkes op af PFA-direktør Henrik Heideby, der er "meget tilfreds" med Engels entre.

Får nok at se til

Den mangeårige Vestas-styrmand afløser Ole Fruekilde Madsen, der er koncerndirektør i SE. Fruekilde fortalte for nylig til EnergiWatch, at der var ved at blive lagt en ny kurs for fonden, efter at en skæv udvikling på elmarkedet havde spændt ben for yderligere investeringer end de 272 vindmøller, der blev købt af Dong sidste år.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Samtidig har uenighed om strategien kostet adm. direktør Nikolaj Harbo jobbet. Harbo nåede mindre end et år på posten, inden Rasmus Christensen, tidligere direktør i Natur-Energi og SE-chef i Kina, overtog den daglige ledelse af SE Blue Renewables.

Ditlev Engels nye job er ikke det første efter afgangen i august sidste år. Ditlev Engel skal stå i spidsen for den grønne tænketank Big Future 2025, der er finansieret af SE, hvor adm. direktør Niels Duedahl tydeligvis har et meget godt øje til Engel.

Her er Engels nye grønne plan

PFA og SE's grønne milliardsatsning i tænkeboks

SE og PFA i nyt vind-fællesskab: Vil være markedsleder

Nyt vindmølle joint-venture vil investere 4-5 milliarder

DONG sælger vindmøller til SE og PFA

Her er Engels nye grønne plan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også