EnergiWatch

USA pusler med forlængelse af vindstøtte

De to amerikanske vindstøtteordninger - PTC og ITC - bliver forlænget, hvis det står til en række medlemmer i Repræsentanternes Hus.

Foto: Colourbox

En stribe medlemmer i Repræsentanternes Hus har præsenteret et lovforslag, der skal forlænge skatterabatordningen PTC (Production Tax Credit, red.), der er ganske vital for vindindustrien, indtil slutningen af 2016.

Samtidig skal også ITC-ordningen (Investment Tax Credit, red.), der skaber billigere finansiering af nye projekter, forlænges ifølge forslaget.

Angiveligt skal forlængelsen ske på samme vilkår som i de ordninger, der udløb med udgangen af sidste år. Det skriver branchemediet Recharge News.

En forlængelse af ordningerne er yderst vital for den amerikanske energisektor fremover, vurderer David Loebsack, demokratisk medlem af Repræsentanternes Hus og en af de 18 politikere, der ifølge Recharge News har været med til at fremsætte forslaget.

"Ligesom alle andre brancher har vindsektoren behov for stabilitet og forudsigelighed, så langsigtede investeringer og beslutninger kan træffes," siger han ifølge branchemediet.

PTC-ordningen giver skatterabat på den producerede energi i et projekts første ti leveår, hvorfor ordningen er et vigtigt incitament for udviklerne, og dermed er sandsynligheden for ordrer til vindmølleproducenterne ligeledes større.

ITC-ordningen dækker 30 pct. af startkapitalen til et nyt projekt og skaber dermed noget billigere finansiering for udviklerne, hvilket igen kan afføde flere ordrer til vindmølleproducenter som eksempelvis Vestas.

En stor del af indholdet af det nye lovforslag var også en del af Senatets finanskomités pakke, der blev præsenteret i foråret, men dengang kom lovforslaget aldrig til afstemning i Senatet.

Rabatordningerne har umiddelbart pæn chance for at blive stemt igennem i Senatet, hvor Demokraterne har flertal, mens Republikanerne har flertal i Repræsentanternes Hus, hvor forslaget dermed umiddelbart er under større risiko for at blive nedstemt.

Bank: Fem scenarier for amerikansk vindstøtte

USA slækker vindstøtte-krav

Goldman Sachs ændrer Vestas-anbefaling

Derfor sænker Jyske kursmålet for Vestas

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs