EnergiWatch

Derfor sænker Jyske kursmålet for Vestas

Jyske Bank sænkede torsdag sit kursmål for Vestas til 285 kr. fra tidligere 310 kr. Ifølge analytiker Janne Vincent Kjær lægger usikkerheden omkring amerikansk støtteordning låg på aktien.

Jyske Bank har stadig et positiv syn på Vestas-aktien, men aktiens retræte siden juni har fået banken til at skrue ned for sit kursmål.

"Vi ser fortsat pænt upside i forhold til den nuværende kurs. Den seneste tids bekymringer omkring udløb af PTC-ordningen er ifølge vores vurdering overgjort, men vi anerkender at bekymringerne på kort sigt fortsat kan være med til at lægge låg over aktien. De underliggende fundamentale forhold er dog fortsat intakte," lyder det fra Jyske analytiker, Janne Vincent Kjær, i en analyse.

På den positive side er der nemlig fortsat godt gang i ordrerne, og servicedivisionen fortsætter med at levere større omsætning og stabile marginer. Det vil understøtte Vestas' generelle margin over hele cyklussen, mener Jyske Banks analytiker.

Jyske Bank sænkede torsdag sit kursmål for Vestas til 285 kr. fra tidligere 310 kr. Det sker efter, at aktien er faldet fra kurs 300 i starten af juni.

Fredag formiddag - efter pæn fremgang de seneste dage - handles Vestas-aktien til 238,30 kr. Dermed er der fortsat godt 20 pct. at hente, hvis Jyske Banks kursmål stemmer, og anbefalingen lyder da også fortsat på "køb" fra Silkeborg-banken.

Jyske Bank løfter Vestas-kursmål

Vestas' kæmpemølle har kørt 90 pct. af tiden - trods transformerknas

Mere fokus på møllekvalitet i Kina

Nordea: Vestas-aktie kan ramme kurs 200

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs