EnergiWatch

Vestas-rival med pæn gevinst i Marokko

Det nordafrikanske land har store vindplaner, der nu kommer General Electric til gode med en ordre på 56 vindmøller.

GE-vindmølle | Foto: GE

Amerikanske GE har sikret sig en ordre på 100 megawatt fordelt på 56 vindmøller af 1,7 MW til et projekt i det sydlige Marokko.

Det nordafrikanske land har betydelige vindambitioner, og at de amerikanske vindspecialister ser gode muligheder i det møllefattige land, illustreres af at selveste GE-topchef og formand Jeffrey Immelt er på banen.

"Den her aftale bekræfter vores forpligtelse i forhold til Marokkos vindudvikling. Vores erfaring på mere end 100 år i energiproduktion er et godt match til at nå Marokkos vindmål og understøtte landets industrialisering," siger Jeffrey Immelt i en meddelelse, der bekræfter, at GE har kørt det helt tunge kavaleri i stilling i landet.

Der er da også nogle mølleordrer at komme efter.

Landet har et mål om at investere godt 21 mia. kr. i at få 2.000 MW vindkraft installeret i 2020.

Udover GE er mange spillere godt i gang med at kurtisere afrikanerne for at få en bid af kagen. Lige nu dyster Vestas med Acciona, Alstom, Gamesa og Siemens eksempelvis om en samlet ordre på 850 MW til Marokko.

GE-topchef møder regering

Dagens ordre til GE, der er selskabets første i Nordafrika, er lagt af Nareva Holding, hvis datterselskab Energie Eolienne du Maroc har udviklet projektet. Projektet skal opføres nær Akhfennir i den sydlige del af landet.

Udover Jeffrey Immelt var også den marokkanske elite repræsenteret ved underskrivelsen af aftalen i form af Ahmed Nakkouch, CEO for Nareva Holding og Nabil Habayeb, GE-CEO i Mellemøsten, Nordafrika og Tyrkiet.

Immelt fik også plejet politiske interesser ved besøget i kongeriget, hvor han mødte Abdelkader Amara, der er minister for energi, miner, vand og miljø.

Vestas: Alt eller intet i dyst om 850 marokkanske megawatt

Vestas deltager i marokkansk vindsatsning

Grønne italienere kigger mod Afrika

Vestas-storkunde indstillet til italiensk toppost

Indien vil investere 575 milliarder i grøn energi

GE dominerer amerikansk vindinstallation

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs