EnergiWatch

Vestas: Alt eller intet i dyst om 850 marokkanske megawatt

En budkamp mellem danskerne og konkurrenterne Acciona, Alstom, Gamesa og Siemens er i gang.

Foto: Vestas

Vestas bekræfter over for Ritzau Finans, at det deltager i et konsortium med det franske energiselskab GDF Suez i en budproces på bygning af fem mølleprojekter på tilsammen 850 megawatt i Marokko. Vinderen løber med samtlige projekter.

"Konsortiet, som Vestas deltager i, indleverede i fredags et såkaldt "technical bid"," siger pressetalsmand Michael Zarin fra Vestas til Ritzau Finans og forklarer, at det omfatter tekniske forhold såsom mølletype, vinddata mv.

Vestas deltager i marokkansk vindsatsning

Det udgør en af flere faser i budforløbet.

"Sidst på året skal der så indleveres et "commercial bid" med de kommercielle betingelser, herunder priser," siger Michael Zarin.

Oprindeligt var der 16 kandidater til bygningen af de fem projekter, men det tal er siden blevet barberet ned til blot fem. Det konsortium, der udvælges i sidste ende, løber med alle fem projekter.

"Det er alt eller intet," bekræfter Michael Zarin.

Udover konsortiet med Vestas og GDF Suez er der tilbage i budfeltet spanske Acciona, EDF Energies i samarbejde med Alstom, Gamesa i samarbejde med et saudiarabisk firma samt Enel i samarbejde med Siemens.

To af projekterne har en størrelse på 100 megawatt, mens de øvrige er på 150, 200 og 300 megawatt. Budgiverne skal ifølge Wind Power Monthly inkludere planer for lokal fremstilling eller samling af komponenter.

Mediet skriver endvidere, at projekterne vil blive bygget gennem et offentligt-privat partnerskab med de offentlige selskaber ONEE, Energy Investment Company og Hassan II Fund for Economic & Social Development.

Blandt de hidtil frasorterede findes de kinesiske producenter Ming Yang, Guodian og Goldwind, og også indiske Suzlon er sorteret fra.

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs