EnergiWatch

Vestas deltager i marokkansk vindsatsning

Det nordafrikanske lande har 850 megawatt i støbeskeen.

V100-møller | Foto: Vestas

Et projekt med Vestas-møller kan være undervejs i Marokko, hvor det statslige marokkanske forsyningsselskab ONEE har modtaget bud på udvikling af fem parker med en kapacitet på i alt 850 megawatt.

Det skriver Wind Power Monthly.

Oprindeligt var der 16 kandidater til bygningen af de 850 megawatt, som Marokko ønskede at få bud på, men feltet af kandidater blev i november 2012 barberet ned til blot seks. Siden er yderligere en kandidat siet fra. Nogle af de frasorterede var de kinesiske producenter Ming Yang, Guodian og Goldwind, og også indiske Suzlon, ifølge branchemediet.

Vestas deltager i et af de fem projekter, og det sker i et samarbejde med franske GDF Suez. Blandt deltagerne i de øvrige fire projekter findes navne som Acciona, EDF Energies i samarbejde med Alstom, Gamesa i samarbejde med et saudiarabisk firma samt Enel i samarbejde med Siemens.

To af projekterne har en størrelse på 100 megawatt, mens de øvrige er på 150, 200 og 300 megawatt. Budgiverne skal ifølge Wind Power Monthly inkludere planer for lokal fremstilling eller samling af komponenter.

Mediet skriver endvidere, at projekterne vil blive bygget gennem et offentligt-privat partnerskab med de offentlige selskaber ONEE, Energy Investment Company og Hassan II Fund for Economic & Social Development.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs