Goldwind på frierfødder i Rusland

Kinesiske Goldwind bevæger sig længere og længere ind på de globale vindmarkeder. Nu vil selskabet bygge fabrikker i Rusland.
Foto: Goldwind
Foto: Goldwind

Den kinesiske vindkæmpe Goldwind tager nu yderligere skridt mod at sætte sig på globale markedsandele.

Ifølge en meddelelse vil selskabet ind på det russiske marked, og meldingen er, at man kan være klar allerede i 2015.

Goldwind blæser op efter stærkt regnskab

Det lyder, at kineserne vil oprette produktionsfaciliteter i landet, og at man ikke afviser et joint venture med et russisk selskab. Hvis ikke man er i stand til at finde det, er Goldwind klar til at gå solo.

Globalt har Goldwind den næststørste globale markedsandel efter Vestas, og selvom man hidtil stort set kun har solgt møller til hjemmemarkedet i Kina, er man ved at kigge ud over landegrænserne til bl.a. Sydamerika, USA og nu Rusland.

Goldwind tredobler indtjeningen

Verdens største land er blevet nævnt som et vækstland inden for vindindustrien, hvor også Vestas, Siemens og andre kinesiske producenter har meldt deres interesse. Det giver da også mening at tale om vækstpotentiale i Rusland, fordi der i forvejen stort set intet marked er.

Ifølge BMT Navigant Researchs seneste rapport, var der ved udgangen af 2013 installeret 417 MW i landene Rusland, Hviderusland, Ukraine, Uzbekistan og Kazakstan m.fl. til sammen. Det er ikke en gang 10 pct. af den installerede kapacitet i Danmark, og de godt 400 MW kan sammenlignes med Finlands.

Kinesere løber med rekordordre i Latinamerika

Et estimat lyder dog, at landene vil mere end firedoble den installerede kapacitet til 3.772 MW over de næste fire år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs