EnergiWatch

Goldwind blæser op efter stærkt regnskab

Investorerne kvitterer for et flot regnskab.

Foto: Goldwind

Kinesiske Xinjiang Goldwind Science, der er konkurrent til danske Vestas, bliver belønnet for et stærkt halvårsregnskab, idet
vindmølleproducentens aktie stiger 19,6 pct. mandag morgen dansk tid.

Kursreaktionen kommer efter selskabets regnskab for årets første seks måneder, der landede fredag efter kinesisk børstid, og som viste markant vækst i såvel omsætning som indtjening.

Goldwind tredobler indtjeningen

Resultatet efter skat blev mere end tredoblet til 330,7 mio. yuan, eller godt 300 mio. kr., fra 92,7 mio. yuan i samme periode sidste år.

Samtidig voksede omsætningen med 38 pct. til 4,44 mia. yuan, skriver Bloomberg News.

Goldwind, der er Kinas største vindmølleproducent, kan desuden glæde sig over en stærk ordrebog. Ved udgangen af første halvår var der mølleordrer på samlet 4972 MW i bøgerne, og der var sendt kontrakter til underskrivelse på yderligere 3927,5 MW.

Havvind i Kina skuffer Siemens

Gamesa runder 30 GW milepæl

Siemens' gearløse stormølle blåstemplet

Mere fra EnergiWatch

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs