Stiesdal og Kjærsgaard forlader Siemens

To af Siemens' danske topfolk forlader selskabet.
Foto: Siemens
Foto: Siemens
AF KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Siemens Wind Powers onshorechef, Jan Kjærsgaard, og selskabets mangeårige teknologidirektør, Henrik Stiesdal, stopper hos Brande-virksomheden.

Dermed mister selskabet to af sine absolutte topfolk, særligt 57-årige Stiesdal anses som en af de mest indflydelsesrige vindfolk nogensinde. Han har været i Siemens siden 1987 og takker af ved årets udgang.

Kjærsgaard nåede at være knap tre år på toppen af Siemens, som han har været hos siden 2004. Han forlader selskabet 30. september til fordel for en topstilling i en unavngiven dansk virksomhed. Siemens er på jagt efter en afløser.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Ifølge Siemens bliver Morten Rasmussen, der i dag er chef for selskabets R&D-aktiviteter, chef for selskabets teknologienhed, men får ikke titel af teknologidirektør (CTO). Den funktion spaltes fra teknologienheden, og CTO-funktionen "udfyldes på det rigtige tidspunkt," skriver CEO for Siemens Wind Power, Markus Tacke, i et brev til de ansatte.

Stiesdal fortsætter dermed som CTO til årets udgang, hvor han takker af efter 27 år i Siemens. Årsagen til afgangen er ifølge Markus Tacke, at Stiesdal "planlægger at hellige størstedelen af sin tid til sin familie og hans privatliv".

Jan Kjærsgaards afgang forklares med, at "han påtager sig en CEO-position hos et dansk selskab".

To folk fra Bonus-tiden

Her står der videre, at Stiesdal vil arbejde tæt sammen med Morten Rasmussen i dennes første måneder som chef for teknologienheden, og at selskabets erfarne teknologichef også vil stå til rådighed, efter han har forladt virksomheden. Morten Pilgaard Rasmussen har været ansat siden 2002 og blev i oktober 2011 chef for forskning og udvikling, hvor han har spillet en central rolle i udviklingen af Siemens' 6 MW-havmølle.

Henrik Stiesdal arbejdede for Vestas i starten af 80'erne, men skiftede til Bonus Energy, der sidenhen blev opkøbt af Siemens i midten af 00'erne. Han anses som en af de absolut vigtigste personer i vindindustrien.

EnergiWatch har talt med Siemens, som ikke ønsker at kommentere, hvem Jan Kjærsgaard skifter til. 48-årige Kjærsgaard har været i vindbranchen siden han i 2001 startede som salgsdirektør i Bonus Energy, som blev opkøbt af Siemens i 2004.

I 2008 blev han sendt til USA, hvor han var vice president indtil oktober 2011, hvor han blev udpeget til CEO for EMEA (Europa, M;Mellemøsten og Afrika) for Siemens Wind Power. I december sidste år blev Kjærsgaard udnævnt til global topchef for landvind efter en ledelsesrokade.

Siemens Wind Power omrokerer

Foto: Jesper Voldgaard
Foto: Jesper Voldgaard

Jan Kjærsgaard. Foto: Jesper Voldgaard

Siemens-chef kæmper for ny prismodel

Siemens: Reducerer brugen af sjældne jordarter

Stiesdal: Vi er klar til mere offshore-ansvar

Siemens' teknologichef: Troede gearede møller ville dø hurtigere

Morten Pilgaard Rasmussen bliver ny chef for teknologienheden. Foto: DNV-GL

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også