Gamesa napper 290 amerikanske megawatt

Den store spanske mølleproducent skal levere 290 MW til Mexico og USA.
Gamesa-møller
Gamesa-møller

Der har stået Vestas og Siemens på rigtig mange amerikanske ordrer i løbet af de seneste måneder, men spanske Gamesa kan også slå til.

Selskabet har netop høstet en ordre på 190 megawatt fra EDPR til et parken Waverly i Kansas og en 100 MW ordre til et projekt i Mexico.

Den amerikanske ordre omfatter 95 G114-2.0 vindmøller, mens der skal leveres 50 G97-2.0 til projektet i Mexico.

Ordren til Kansas er en del af en rammeaftale på 450 MW med EDPR, som skal leveres inden udgangen af 2016. De 95 spanskproducerede møller forventes tilsluttet inden udgangen af 2015.

Vindmøllerne leveres med computer-teknologi, som kan booste øge vindmøllernes kapacitet til 2,1 MW - en stigning på op mod 5 pct., hvilket ikke er en uvæsentlig energigevinst i en levetid på mere end 20 år.

Markedsleder i Mexico

Ordren fra Mexico er lagt af et stort energiselskab, som ikke navngives. Gamesa sidder meget tungt på det voksende mexicanske marked, hvor Vestas også har været til stede i en årrække.

Mexico vil sætte skub på vindkraften

Trods den danske tilstedeværelse sidder spanierne ifølge BTM Consult Navigant på 73 pct. af markedet, hvilket må siges at være en massiv dominans. De kulturelle og sproglige ligheder må her anses som en fordel.

De 50 vindmøller til projektet, der skal opføres i det centrale Mexico, skal leveres i første kvartal af 2015 med endelig idriftsættelse i løbet af årets sidste tre måneder.

Selvom Gamesa er suveræn markedsleder i det mexicanske, er det faktisk Vestas, som har modtaget den største ordre nogensinde fra landet. I 2012 landede en ordre på hele 396 MW til en projekt, der hedder Mareña Renovables.

Projektet, som også vil være det største i hele Latinamerika, har dog mødt massiv modstand fra lokale grupper, og ifølge flere analytikere er det sandsynligvis den første faste og ubetingede ordre, som Vestas ikke får eksekveret.

Analytiker: Vestas' latinske rekordprojekt en død sild

Make: Vestas' rekordprojekt skal flyttes

Så forhandles der om grøn frihandel

Acciona løber med 252 MW-ordre i Mexico

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs