Vestas-åbning efter projektkøb i USA

Vestas-kunden First Wind har købt et stort amerikansk vindprojekt, der kan være en oplagt ordremulighed for Vestas.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
RITZAU FINANS

Den amerikanske vindprojektudvikler First Wind, der er stor kunde hos Vestas, har købt et stort vindmølleprojekt i Texas til idriftsættelse i 2015. Købet giver en oplagt ordremulighed for Vestas, som First Wind har en stor rammeaftale om vindmølleleverancer med.

Sælger af projektet, der går under navnet Floyd County Wind Farm, er et joint venture mellem Westerly Wind, Tri Global Energy og investorer i Floyd County, skriver Recharge News. Ifølge mediet er der planer op at udvikle 200 megawatt i en første fase, men ifølge en talsperson fra Tri Global Energy har projektet en samlet kapacitet på 500 megawatt.

Det er den anden større investering, som Boston-baserede First Wind foretager i Texas. Det første var et køb af projektet Route 66 på til 150 megawatt, og på det projekt blev Vestas efterfølgende udpeget som leverandør.

I maj fik Vestas endnu en ordre fra First Wind. Den var på 148 megawatt til projektet Oakfield i Maine. Begge ordrer er trukket på en rammeaftale på samlet 718 megawatt, hvorpå der herefter resterer 420 megawatt.

Ifølge Recharges' oplysninger er Floyd County-projektet blevet kvalificeret til at modtage støtte under PTC-ordningen, og en kilde oplyser til mediet, at First Wind er nået "et godt stykke hen ad vejen" i forhold til at sikre sig en elsalgsaftale på projektet.

Siemens-CEO: Goldman ændrer Dongs risikovillighed

Service-bonus til Gamesa

Vestas-kunde sikrer penge til engelske projekter

Samsung afviser havmølle-exit

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også