Rekordstor canadisk Vestas-park på skinner før tid

Tilslutningen af et rekordprojekt i Canada med 166 møller er afsluttet en anelse hurtigere end ventet.

Canadas største vindmøllepark er blevet opført og tilsluttet nettet før tid.

Det fortæller den franske udvikler EDF, der i april sidste år bestilte 166 Vestas-møller af 1,8 megawatt til Blackspring Ridge på i alt 300 MW.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Dengang var udmeldingen, at projektet ville stå klar i en gang i juni i år, men det lykkedes at skrue tempoet op og slutte arbejdet 15. maj. Den bedrift vækker kæmpe begejstring hos EDF's nordamerikanske direktør Tristan Grimbert, som kalder indsatsen fra alle led i projektet fremragende.

"Vi ønsker at anerkende indsatsen fra alle involverede, som tog udfordringen til sig og byggede et projekt i denne størrelse på næsten præcist ét år, og, for det første EDF-projekt i Vestcanada, satte en ny standard for at være forud for tidsplanen og på budget," siger han i en meddelelse.

Projektet er blevet opført i Vulcan County i provinsen Alberta, og blev i går officielt indviet under pomp og pragt med en parade af politikere og erhvervsfolk.

Vestas kurtiserer briter i kamp om 700 MW-projekt

Bedriften vækker også glæde hos Chris Brown, der er Vestas' chef i Nordamerika. I den kommende periode får han nemlig brugt for et meget velsmurt vindmølle-maskineri, hvor produktion, levering og tilslutning går op i en højere enhed, da selskabet har høstet enorme ordrer, som skal leveres i de kommende år. Det kræver optimal udnyttelse af produktionskapaciteten.

Franske EDF er en af Vestas' allerstørste kunder, og to selskaber er netop nu i gang med opførelsen af flere store projekter i Nordamerika.

Det fremgår ikke af meddelelsen fra EDF om installatørerne er akkordlønnede. Mortenson Canada Corporation stod for opførelsen.

Siemens har opstillet 8 af 10 havmøller i år

Vindkabel til 10 milliarder godkendt

Vestas og Siemens kæmper om Afrikas største mølleordre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også