Svindelsigtet Vestas-direktør kæmper for sine millioner

Tidligere Vestas-direktør Henrik Nørremark skubber nu på for at få sit 8,5 mio. kr. store gyldne håndtryk.
RITZAU FINANS

Den tidligere økonomidirektør i Vestas Henrik Nørremark sætter nu skub i en civil retssag for få udbetalt sine mange fratrædelsesmillioner.

Henrik Nørremark, der er sigtet af Bagmandspolitiet for millionsvindel i Indien, har forsøgt at få sit gyldne håndtryk på 8,5 millioner kroner, siden han blev fyret fra vindmøllekæmpen i 2012. Nu vil han have sagen afsluttet, lyder det fra Nørremarks advokat.

"Inden udgangen af juli sender vi et processkrift til Retten i Aarhus. Så kan der komme skub i sagen. Det er et stor sagskompleks, og vi kan ikke blive ved med at vente," siger Finn Schwarz fra advokatfirmaet Horten til Berlingske.

Da Henrik Nørremark blev afskediget i Vestas i februar 2012 var begrundelsen tre nedskrivninger af 2011-regnskabet på få måneder.

I september 2012 fjernede Vestas 8,5 millioner kroner fra Nørremarks gyldne håndtryk.

Årsagen var ifølge vindmøllekoncernen, at den tidligere økonomidirektør havde indgået "hemmelige aftaler" med en indisk Vestas-partner, hvilket havde resulteret i omfattende milliontab, skriver Berlingske.

Henrik Nørremark gik til modangreb og gik rettens vej for at få sine penge udbetalt, og nu vil han altså have afsluttet retssagen.

I december 2012 blev den forhenværende Vestas-direktør politianmeldt for de hemmelige aftaler i Indien. Siden har Bagmandspolitiet efterforsket sagen og sigtet Henrik Nørremark, skriver Berlingske.

Dansk storkunde bryder med Vestas

Analytiker: Vestas-forlig blot en økonomisk krusning

Mystikken breder sig i Vestas-sagen

Vestas beskyldes for hævnmotiv

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også