EnergiWatch

Vestas-aktionærer tjente 11 milliarder kroner i maj

Vindmølleproducenten er for anden gang på kort tid topscorer på fondsbørsen.

Det er anden gang i år, at aktierne i vindmølleselskabet Vestas får vinger og er den mest stigende aktie i en måned i eliteindekset på fondsbørsen i København.

Få timer før lukketid på den sidste børsdag i maj har investorerne sendt Vestas-aktien op med mere end 20 procent, og dermed har aktionærerne alene i maj tjent næsten 11 milliarder kroner på deres Vestas-aktier, viser en analyse fra Spar Nord.

En Vestas-aktie kan onsdag middag købes for 287,6 kroner - og selskabets aktier er steget med imponerende 1096 procent, siden aktien bundede i en kurs på 24,1 15. november 2012, viser analysen.

"Vi handler nu Vestas på det højeste niveau siden sommeren 2010, og det seneste kurshop skyldes i høj grad regnskabet for første kvartal," siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

"Det var særdeles opmuntrende læsning, idet omsætning, indtjening og ordreindgang overraskede positivt, og det kan ses på kursudviklingen siden offentliggørelsen 8. maj," siger Mikkel Duus-Hansen.

På pladserne efter Vestas følger GN Store Nord og A.P. Møller Mærsk med stigninger på henholdsvis 16,5 og 11,3 procent.

Hele 17 af C20 Cap-indeksets 19 selskaber ser onsdag middag ud til at afslutte maj med kursstigninger, og indekset stiger samlet med 2,4 procent.

Det er regnskaberne for første kvartal, der har sat sit kontante præg på aktiehandlen i maj. Mikkel Duus-Hansen ser gode muligheder for, at kursstigningerne kan fortsætte:

"Overordnet set taler meget for, at investorerne vil fortsætte med at jagte afkast i aktiemarkedet, fordi afkastet på stats- og realkreditobligationer næsten ikke er til at få øje på. Så vi forventer fortsat stigende aktiekurser - i hvert fald på 3-6 måneders sigt."

Novo Nordisk ser som et af de få selskaber ud til at afslutte maj-handlen med et samlet kurstab på 4,2 procent. Kursfaldet kan ifølge Mikkel Duus-Hansen i al væsentlighed henføres til selskabets skuffende regnskab for første kvartal.

"Og så er det vigtigt at se det aktuelle kursfald i lyset af, at Novo Nordisk indledte 2014 med ganske store kursstigninger," siger aktieanalytikeren.

Ingen ordrer i hus på superhavmøllen

Siemens vinder Danmarks største landordre

Make: Vindservice runder 70 milliarder om to år

Analytikere på stribe løfter Vestas-barren

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs